free download 78 travel guides written by experts

Se apropie termenul limita pentru participarea la concursul pan-european de fotografii

privind locurile de munca sigure si sanatoase

Data de închidere a concursului de fotografii organizat de Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA) se apropie cu repeziciune. Se mai pot trimite fotografii până la data de 15 august 2009. Concursul a captat interesul cetăţenilor din întreaga Uniune Europeană însumând, până în prezent, peste 500 de înregistrări.

Concursul – intitulat Care este imaginea ta despre siguranţa şi sănătatea la locul de muncă? – joacă un rol semnificativ în campania pentru Locuri de muncă sănătoase a EU-OSHA care promovează creşterea nivelului de informare cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă în toate Statele Membre ale UE. Prin această iniţiativă, EU-OSHA încurajează cetăţenii europeni să surprindă imagini care să descrie aspecte legate de siguranţa şi sănătatea la locul de muncă, fotografii pline de creativitate şi de imaginaţie. Fotografiile pot reprezenta situaţii legate de muncă din diferite sectoare economice, dar care pun un accent special pe exprimarea valorilor pozitive şi a impactului locurilor de muncă sigure şi sănătoase. Câştigătorii pot obţine premii în valoare totală de 7.000 €. Pe site-ul oficial al competiţiei www.osha-photocompetition.eu cetăţenii europeni mai pot trimite încă fotografiile în concurs.

Jukka Takala, director al EU-OSHA, a afirmat despre desfăşurarea concursului: „A fost captivant să observăm cum concursul de fotografii a aprins, încă de la lansare, imaginaţia cetăţenilor europeni. Am primit un număr impresionant de fotografii creative şi de înaltă calitate care descriu semnificaţia locurilor de muncă sigure şi sănătoase pentru cetăţenii tuturor Statelor Membre ale UE. Îi îndemn pe toţi cei care iubesc fotografia să participe la acest concurs şi să trimită materialele lor până pe data de 15 august”.

Vot public online pentru ca Europa să-şi aleagă fotografia preferată

Unul dintre premii va fi stabilit prin vot online, pentru ca publicul să aibă şansa de a alege fotografia preferată dintre cele înscrise în concurs. Valoarea premiului va fi de 1.000 €, iar votarea va începe din 16 august şi va dura 4 săptămâni pe site-ul web al concursului. Celelalte trei premii vor fi stabilite de un juriu format din mai multe personalităţi de marcă ale fotografiei europene.

Membrul juriului, Clemente Bernad, un fotograf renumit care abordează în general teme sociale, a declarat: „Nivelul materialelor primite până acum este încurajator. În mod evident, există o multitudine de fotografi talentaţi în Uniunea Europeană care au avut capacitatea de a surprinde valorile pozitive ale locurilor de muncă sigure şi sănătoase. Votarea online va constitui o şansă minunată pentru ca cetăţenii europeni să aibă un cuvânt de spus în acest sens”.

Pentru mai multe informaţii despre concursul „Care este imaginea ta despre siguranţa şi sănătatea la locul de muncă?”, accesaţi www.osha-photocompetition.eu.

Bilbao, 06 august 2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *