free download 78 travel guides written by experts

Scrutinul american, in direct la TVR 1

Marţi, 4 noiembrie şi miercuri, 5 noiembrie, TVR 1 va conecta România în timp real la desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, prin intermediul unui adevărat maraton de transmisiuni directe. În Noaptea Americană, difuzată marţi, 4 noiembrie, de la ora 23.00, Mihai Constantin va urmări, pe parcursul a trei ore, evoluţia procesului electoral. Este vorba despre decizia a peste 100 de milioane de alegători, care au urmărit cea mai scumpă şi de anvergură campanie electorală, şi care au acum posibilitatea de a vota, în premieră, un american de culoare pentru Casa Albă.
Emisia de noapte a TVR va fi completată de Ioana Dumitrescu şi Tudor Naparu, aflaţi în legătură directă cu corespondentul TVR din Washington, Mihai Melinescu, şi cu Ramona Avramescu, prezentă la hotelul Howard Johnson, unde Ambasada SUA la Bucureşti organizează un eveniment-maraton dedicat alegerilor americane. O surpriză pentru telespectatorii români va fi prezenţa în studioul TVR a Orchestrei Forţelor Aeriene Americane staţionate în Europa, un ansamblu de renume format din peste 40 de membri, ce reprezintă U.S. Air Force la cel mai înalt nivel.
   
A doua zi de dimineaţă, de la ora 7.00, TVR 1 va difuza programul America a votat!, o ediţie specială în care telespectatorii vor vedea, în direct, rezultatele votului american. Va fi un nou maraton de trei ore în care Monica Ghiurco, Luca Niculescu şi invitaţii lor vor discuta despre profilul noului şef de la Casa Albă şi despre provocările care îl aşteaptă, fie că e vorba de criza financiară, de războaiele din Irak şi Afganistan sau de relaţiile cu Europa. Reacţii „la cald” de pe continentul American dar şi din alte capitale ale lumii vor fi relatate de corespondenţii TVR din Washington – Mihai Melinescu, Paris – Vasile Damian şi Moscova – Liviu Iurea. 
   
Aceste programe maraton vor fi precedate de difuzarea la TVR 1 a două documentare americane despre candidaţii la fotoliul de Preşedinte al Statelor Unite: democratul Barack Obama (luni, 3 noiembrie, 22.15) şi republicanul John McCain (marţi, 4 noiembrie, 22.15).
   
Rezultatele finale şi ecourile internaţionale ale scrutinului le vom urmări pe parcursul întregii săptămâni în Jurnalele TVR.

Bucuresti, 03.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *