free download 78 travel guides written by experts

Scrierile de la Marea Moarta si originile crestinismului

Jean Danielou
Editura Herald

Despre manuscrisele de la Marea Moarta probabil ca a auzit toata lumea. Continutul lor si implicatiile acestuia asupra lumii si conceptiilor noastre nu sunt insa familiare tuturor. Si totusi nici Jean Danielou nu despre manuscrise vorbeste direct. Si totusi lucrarea are o valoare intrinseca enorma. Desi nu o carte voluminoasa, Scrierile de la Marea Moarta si originile crestinismului se constituie intr-o lectura deosebit de interesanta pentru toti cei deschisi la minte si care vor sa afle mai mult despre originile crestinismului si epoca lui Hristos.

“Scopul acestei carti nu este acela de a furniza o istorie a descoperirii manuscriselor de la Marea Moarta si nici acela de a evalua continutul acestora. (…) Singura problema pe care dorim sa o cercetam aici – sau cel putin sa o formulam asa cum se cuvine – este cea referitoare la raportul care exista intre grupul religios pe care il cunoastem prin intermediul manuscriselor si inceputurile crestinismului.” (p. 5)

Lucrarea poate fi considerata una generala dar si una de pionierat. Veti afla ca a existat un contact intre crestinism si comunitatea eseniana. La intrebarile “Ce fel de contacte au fost? Ce au in comun crestinismul si esenianismul? In ce consta particularitatea si unicitatea crestinismului?” veti afla insa raspunsul doar citind cartea si va garantez ca inca nu v-am dezvaluit tot continutul volumului de fata. Eu pot doar sa va spun ca este o lucrare interesanta, accesibila tuturor indiferent de cunostintele legate de manuscrisele de la Marea Moarta.

Va invitam asadar sa cititi aceasta lucrare si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *