free download 78 travel guides written by experts

Scrieri sacre ale Japoniei (Kojiki, Nihon shoki, Engishiki)

Editura Herald

Religia Shinto din Japonia nu a avut parte de consemnari scrise inca de la inceputuri, pentru ca in acea vreme scrierea nu era raspandita aici. Asadar textele au aparut ceva mai tarziu, insa ele reusesc sa redea celor interesati informatii de pret cu privire la aceasta parte a lumii si la religie in sine.

Editura Herald ne invita asadar sa aflam mai multe despre Scrierile sacre ale Japoniei (Kojiki, Nihon shoki, Engishiki), adica despre Cartea lucrurilor vechi, Cronica vechii Japonii si Ritualurile Shinto. Extrase importante si relevante "sunt oferite acum cititorului pentru prima oara in limba romana dupa ce ele au fost traduse cu mult timp in urma, din japoneza si chineza in limba engleza, prin truda unor orientalisti notorii la vremea lor" (p 5). Iata asadar ca avem acces la informatii pretioase si oportunitatea de a descoperi o alta lume si elementele de baza ale unei religii.

Lucrarea beneficiaza si de un Cuvant inainte foarte bine scris, care nu doar ca prezinta informatii despre scrierile incluse in volum, ci sintetizeaza si date despre istoria tarii. "Intentionam, desigur, sa prezentam doar o schita orientativa a ceea ce a fost lumea japonezilor la inceputurile ei si ce a devenit mai apoi in faptul istoriei. (…)

Oricum am privi lumea japoneza, ea nu poate sa nu ne ofere o suita de paradoxuri aparente sau de contradictii. Dincolo de toate acestea, insa, domina o coerenta interioara a ei, o armonizarre a tuturor elementelor cultural-civilizatorii aflate in dinamica. Istoria milenara a japonezilor explica in buna masura rotundul specificitatii lor inconfundabile , atat in comportament, cat si in puterea de creatie a bunurilor materiale si spirituale." (pp 6-7)

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *