metalshow

Scorpion a sprijinit infiintarea unui miniparc dendrologic in Vrancea

· Implicandu-se din ce in ce mai mult in actiunile de protectie a mediului inconjurator, Scorpion a sprijinit infiintarea unui miniparc dendrologic in localitatea Pufesti, judetul Vrancea
· Acesta va fi inaugurat oficial, in cadrul unui eveniment festiv, pe 22 aprilie 2008, de ’Ziua Pamantului’

Scorpion
, distribuitorul Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Buzau, Galati si Braila, a lansat in data 20 octombrie 2007, la Focsani, noile modele Volkswagen Bluemotion. Conceptul BlueMotion nu se referă numai la autovehicule, economia de carburant şi de emisii, ci la întreaga marcă. „Blue” (albastru), culoarea Volkswagen, reprezintă elementele care trebuie protejate: apa şi aerul. „Motion” (mişcare) este expresia principiului de mobilitate orientată spre viitor. Obiectivul este protejarea resurselor pământului pentru generaţiile viitoare. BlueMotion va deveni treptat o siglă a calităţii care reprezintă economia, fără a compromite plăcerea de a conduce. De retinut este faptul ca unele modele BlueMotion polueaza mediul inconjurator chiar mai putin decat modelele hibride.

Cu ocazia acestei lansari reprezentantii Scorpion si-au anuntat intentia de a se implica cat mai mult in desfasurarea de actiuni de mediu; sunt deja in derulare cateva proiecte in judetul Vrancea.

Scorpion crede in ideea de responsabilitate sociala si de aceea cauta in mod continuu sa imbunatateqasca conditiile de viata in comunitatile in care isi desfasoara activitatea. Initiativele Scorpion sunt construite pe baza principiilor dezvoltarii durabile.

Dezvoltarea durabila este cel mai important element al filosofiei Scorpion. Consideram ca trebuie sa raspundem necesitatilor din prezent, fara a compromite interesele si aspiratiile generatiilor viitoare. Cresterea economica nu poate fi realizata decat manifestand respect fata de protectia mediului si fata de comunitate.

Miniparc dendrologic la Pufeşti

Un parc dendrologic se caracterizează prin aceea că este rezultatul atât al răspândirii naturale a speciilor de arbori, cât şi a cultivării de către om pe aceiaşi suprafaţă, a unor alte specii autohtone cât şi a unora exotice.

La Pufeşti, în proximitatea Căminului Cultural, s-au demarat in aceste zile lucrările constituirii unui miniparc dendrologic. Au fost plantati astfel peste 60 de puieţi din peste 30 de specii de arbori, prin munca voluntară a elevilor membri ai Cercului Şcolar Geografic „Simion Mehedinţi” din Şcoala Pufeşti.

Urmează etichetarea speciilor, trasarea unor alei, împrejmuirea spaţiului de către Consiliul Local, astfel încât pe 22 aprilie de „Ziua Pământului”, să poată fi inaugurat oficial parcul, in prezenta reprezentantilor presei si a oficialitatilor.
„Trebuie să precizăm că acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul firmei Scorpion – distribuitorul Volkswagen si Audi regional, care a cumpărat puieţii necesari plantării si a asigurat transportul acestora. Dedicăm această acţiune de plantare a puieţilor „Lunii Pădurii” şi mulţumim firmei din Focşani. Este extraordinar proiectul dânşilor, acela de a planta câte un arbore pentru fiecare automobil vândut, astfel se reduce poluarea”, a ţinut să precizeze prof. drd. Nicolae DAMIAN, coordonatorul proiectului.

Parcuri dendologice de acest gen se mai gasesc la noi in tara in urmatoarele locatii, nu foarte multe din pacate:
– Mihăileşti-Muscel, judeţul Argeş;
– Simeria, judeţul Hunedoara;
– Văleni, judeţul Neamţ;
– Macea, judeţul Arad;
– Hămeiuş si Dofteana in judeţul Bacău;
– Arcalia, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Scorpion face un apel pe aceasta cale catre totii cetatenii judetului si ii roaga pe acestia sa se implice activ in cat mai multe actiuni de voluntariat si sa respecte mediul inconjurator. Plantarea unui pom este o indatorire civica esentiala a oricarui membru dintr-o comunitate.

Inca din 1998 SCORPION este unicul distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati, Buzau si Braila.
Experienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
– consultanta in alegerea celor mai potrivite autoturisme,
– propuneri avantajoase de finantare,
– service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi
– piese de schimb din stoc sau la comanda.

Bucuresti, 26.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *