metalshow

Scorpion a lansat la Focsani modelele Volkswagen Bluemotion

Scorpion, unicul distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Buzau, Galati si Braila, a lansat sambata – 20 octombrie 2007, la Focsani, noile modele Volkswagen Bluemotion. Conferinta de presa  tinuta cu acest prilej a avut loc in mijlocul naturii, i parcul ’Balcescu’ din localitate.

Evenimentul, desfasurat in cadrul salonului 4×4 AutoShow Focsani, editia a III-a, a avut ca protagonisti noile modele Volkswagen Passat Bluemoton si Volkswagen Polo Bluemotion. Conferinta s-a tinut in aer liber, in parc, avand ca invitati reprezentanti din mass-media cat si oficialitati locale; la terminarea acesteia echipa Scorpion a plantat un mesteacan ca si simbol al pretuirii naturii si al mediului inconjurator.

Scorpion crede in ideea de responsabilitate sociala si de aceea cauta in mod continuu sa imbunatateqasca conditiile de viata in comunitatile in care isi desfasoara activitatea. Initiativele Scorpion sunt construite pe baza principiilor dezvoltarii durabile. Dezvoltarea durabila este cel mai important element al filosofiei Scorpion. Consideram ca trebuie sa raspundem necesitatilor din prezent, fara a compromite interesele si aspiratiile generatiilor viitoare. Cresterea economica nu poate fi realizata decat manifestand respect fata de protectia mediului si fata de drepturile partilor interesate, cu precadere vecinii si proprii salariati. 

BlueMotion nu se referă numai la autovehicule;
BlueMotion va deveni sigla calităţii în ceea ce priveşte conservarea resurselor
Conceptul BlueMotion nu se referă numai la autovehicule, economia de carburant şi de emisii, ci la întreaga marcă. „Blue” (albastru), culoarea Volkswagen, reprezintă elementele care trebuie protejate: apa şi aerul. „Motion” (mişcare) este expresia principiului de mobilitate orientată spre viitor.
Obiectivul este protejarea resurselor pământului pentru generaţiile viitoare. BlueMotion va deveni treptat o siglă a calităţii care reprezintă economia, fără a compromite plăcerea de a conduce. Sfarsitul anului va aduce pe piata romaneasca noi modele BlueMotion: Polo, Golf, Golf Variant, Golf Plus, Jetta, Touran.

EFICIENŢA DIESEL
78 de modele Volkswagen consumă mai puţin de 6,0 litri la 100 kilometri şi 43 de modele mai puţin de 5,5 litri;

Noul Passat BlueMotion continuă tradiţia de câteva decenii a motoarelor Volkswagen: încă de la producerea primului Golf D, care a revoluţionat în 1976 clasa de autovehicule compacte cu motorul său diesel, marca noastră este o forţă considerabilă în domeniul motoarelor diesel economice.
În prezent, în cadrul gamei bogate de modele oferite de Volkswagen, 78 de versiuni de autovehicule înregistrează un consum de carburant sub 6,0 litri de motorină la 100 kilometri. 43 dintre acestea necesită 5,5 litri sau mai puţin, şi 14 dintre modelele TDI consumă chiar mai puţin de 5,0 litri. Primul pe această listă, cu un consum de carburant de numai 3,9 litri la 100 kilometri şi emisii de CO2 de 102 g/km, Polo BlueMotion este cel mai economic model cu cinci locuri de pe piaţa mondială.

Parteneriatul cu Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile
Atât modelele BlueMotion cât şi tehnologiile TSI, TDI sau DSG sunt dovezi ale conştiinţei şi responsabilităţii care definesc marca din Wolfsburg, ale preocupărilor şi inovaţiilor destinate protecţiei mediului. Alături de aceste demersuri destinate protecţiei mediului, Porsche România, prin marca Volkswagen, lansează în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Dezvoltarii Durabile un amplu proiect de reâmpădurire ce va consta în  plantarea unui copac pentru fiecare automobil vândut pe piaţa românească.

PASSAT BlueMotion

Economie: modelul Passat BlueMotion necesită doar 5,1 litri de motorină la 100 km.
Nivel scăzut de emisii: 136 g/km CO2 reprezintă o valoare de top pentru autovehiculele din clasa medie.

•    Bucuresti, septembrie 2007. Lansarea unuia dintre cele mai economice autovehicule de clasă medie de la ora actuală: Passat BlueMotion. Passat BlueMotion, dotat cu un motor TDI de 77Kw/105 CP, doboară recordul de 5,5 litri stabilit pentru clasa din care face parte, atât în versiunea de caroserie limuzină, cât şi în cea Variant.  Limuzina consumă doar 5,1 litri la 100 km, iar Variant 5,2 litri. Aceste valori reprezintă o îmbunătăţire a economiei de carburant de 0,7 litri pentru Variant şi de 0,6 litri pentru limuzină. Modelul Passat BlueMotion a intrat pe piaţa romanească la începutul acestei toamne.

Ecologic: emisii de CO2 reduse semnificativ
•    Pe lângă consumul redus de carburant, o altă îmbunătăţire o reprezintă scăderea emisiilor de CO2 cu 15 g/km la limuzină şi 19 g/km la Variant. Nivelul total al emisiilor de 136 g/km şi 137g/km (Variant) reprezintă o dovadă a potenţialului inovator al motoarelor TDI produse de Volkswagen. În plus, în sistemul de control al emisiilor a fost integrat un filtru de particule diesel ca dotare standard.

Viteză: viteză maximă crescută cu 5 km/h ca efect colateral   
•    Consumul economic de carburant şi nivelul redus al emisiilor de noxe par a fi realizări şi mai impresionate când vă gândiţi că modelul Passat, cu o lungime de 4,77 metri, este unul dintre cele mai mari autovehicule din segmentul său. Un avantaj suplimentar interesant: îmbunătăţirea aerodinamicii şi treptele de viteză mai lungi au dus la creşterea vitezei maxime cu 5 km/h. Astfel, limuzina atinge o viteză maximă de 193 km/h, iar Variant poare fi accelerat până la maxim 190 km/h.

Economic: modelul Passat BlueMotion reduce costurile
•    Passat BlueMotion nu protejează doar mediul şi rezervele de energie; acest model protejează de asemenea şi bugetul proprietarului. La o distanţă medie anuală parcursă de 15000 km, cheltuielile cu carburantul sunt de doar 68 de euro pe lună. Un avantaj indirect bine venit: atât limuzina, cât şi Variant dispun de o autonomie teoretică de 1350 de km cu un singur plin de rezervor! Iar asta înseamnă doar 11 plinuri pe an la o distanţă parcursă de 15000 de km.

Aerodinamica: reglarea precisă a caroseriei reduce rezistenţa aerodinamică
•    Consumul economic excelent şi valorile înregistrate pentru nivelul de emisii au fost obţinute prin reglarea precisă continuă a trenului de rulare, şasiului şi a caroseriei. Un exemplu din domeniul aerodinamicii: grila radiatorului a fost modificată şi a fost adăugat un spoiler. Aceste modificări au redus valorile  rezistenţei aerodinamice (cW x A) cu 12,2 % pentru limuzina (12,5 % pentru Variant), atingându-se valorile de 0,617 şi 0,629 (Variant).
Garda la sol coborâtă: suspensia coborâtă optimizează aerodinamica
•    Asupra şasiului au fost operate un număr de modificări efective. O privire în detaliu relevă faptul că modelul Passat BlueMotion are un „profil” mai jos la nivelul pasajelor roţilor faţă de modelul de bază; această modificare a avut ca scop îmbunătăţirea aerodinamicii, autovehiculul având într-adevăr garda la sol mai joasă cu 15 milimetri pe faţă şi 8 milimetri pe spate. Pneurile 205/55 R16 91H de înaltă performanţă („cele mai bune pneuri din clasa sa”), cu o presiune majorată cu 0,4 bari la încărcarea parţială, asigură cea mai mică rezistenţă la rulare posibilă.  

Inovator: computerul de bord asistă şoferul la schimbarea vitezelor
•    Motorul TDI de 1,9 l din dotarea Passat BlueMotion (77 Kw/105 CP la 4000 rpm) dezvoltă un cuplu maxim de 250 Nm (începând de la 1900 de rpm). Eficienţa sa deosebită în ceea ce priveşte consumul a fost obţinută prin reglarea unei game diversificate de parametri la motorul turbo-diesel cu injecţie directă cu patru cilindri. De exemplu, o modificare a programului de software al sistemului de comandă a motorului a permis inginerilor proiectanţi să reducă turaţia de ralanti de la 830 rpm la 730 rpm rezultând un consum mai mic si emisii reduse in aglomerările urbane. Sistemul de control al motorului TDI emite de asemenea o „recomandare referitoare la treapta de viteză”, care apare pe afişajul multifuncţional Plus. Astfel, şoferul este informat cu privire la care dintre cele cinci trepte de viteză este ideală pentru a fi utilizată în acel moment. Au fost efectuate modificări la cutia de viteze, rapoartele treptelor 3, 4 şi 5 fiind optimizate.

POLO BLUEMOTION

Primul model BlueMotion se distinge printr-un consum de 3,9 litri de carburant la 100 kilometri şi emisii de CO2 de 99 g/km – mai putin decat orice model Hibrid existent!
Capacitatea de producţie a crescut deja de trei ori

În vara anului 2006 Volkswagen lansa primul său model sub noua siglă: ultra-economicul Polo BlueMotion. Putere: 59 kW / 80 CP. Consum mediu de carburant: 3,9 litri de motorină la 100 kilometri. Emisiile de CO2 au fost reduse cu 16 g/km, până la nivelul de 99 g/km. Reducerea nivelului consumului şi al emisiilor s-a obţinut prin trepte de viteză mai lungi, design aerodinamic şi modificări interne aduse motorului. Modelul Polo BlueMotion este disponibil în varianta cu transmisie manuală cu cinci trepte de viteză.

În ciuda economiei considerabile, modelul Polo BlueMotion, care este prevăzut, la fel ca modelul Passat BlueMotion, cu filtru de particule standard (DPF), asigură totuşi agilitate la conducere. Motorul său turbo-diesel cu injecţie directă şi trei cilindri atinge un cuplu maxim de 195 Newton-metri la turaţii de 1.800 rpm; acest nivel al cuplului rămâne constant până la 2.200 rpm, mai mult  decât suficient pentru o trecere impresionantă în treptele de viteză superioare. Mai multe date cheie: viteza maximă este de 176 km/h, iar accelerarea de la 0 la 100 km/h se efectuează în 12,8 secunde.

Autovehiculul Polo BlueMotion este unul matur, oferind un habitaclu  spaţios cu locuri pentru cinci persoane, pentru o utilizare zilnică nelimitată. Datorită unei cereri foarte mari, capacitatea de producţie a modelului Polo BlueMotion a fost mărită de trei ori în ultimele luni.

Inca din 1998 SCORPION este unicul dealer Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati, Buzau si Braila.
Experienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
– consultanta in alegerea celor mai potrivite autoturisme,
– propuneri avantajoase de finantare,
– service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi
– piese de schimb din stoc sau la comanda.

Bucuresti, 22.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *