Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Scopus Awards Romania 2015:

Institutul de Fizica Nucleara de la Magurele si Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases sunt cele mai performante organizatii de cercetare din Romania

• Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizicã și Inginerie Nuclearã „Horia Hulubei" și Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases au fost premiate în cadrul primei ediții Scopus Awards România
• Premiile Scopus sunt organizate de Elsevier pentru prima datã în România, în contextul creșterii performanțelor în domeniul cercetãrii din ultimii zece ani

Elsevier, lider mondial în furnizarea de produse și soluții de informare pentru mediul științific, în colaborare cu cea de a treia Conferință pentru Acces la Literatură Științifică din România – Rolul infrastructurii informaționale în dezvoltarea cunoașterii și inovării, anunță câștigătorii „Scopus Awards” România 2015, primul eveniment de recunoaștere globală a mediului științific din România.

Câștigătorii primei ediții a Scopus Awards România, organizată în Timișoara, sunt:
Research Excellence Award: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei"
Journal Excellence Award: Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases.

Câștigătorii au fost selectați pe baza celor mai moderne metode de bibliometrie, din rândul a 84 de instituții din România evaluate pentru Premiile Scopus. Pentru a identifica câștigătorii pentru „Journal Excellence Award” s-a folosit Source Normalized Impact per Paper (SNIP), iar selecția pentru „Research Excellence Award” s-a bazat pe Field Weighted Citation Impact (FWCI). Elsevier a realizat această analiză folosind datele din cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii academice peer-reviewed.

La Scopus Awards România 2015, alături de câștigători, au mai fost nominalizați:

Research Excellence Award
1. Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj
2. Universitatea de Vest din Timișoara

Journal Excellence Award
1. Balkan Journal of Geometry and its Applications
2. International Journal of Computers, Communication and Control

Declarații

„Această ediție a Scopus Awards, prima organizată în România, recunoaște rezultatele excelente ale comunității academice și de cercetare din România, în contextul unei creșteri considerabile în acest domeniu, în ultimii 10 ani. Ne dorim, în acest mod, să sprijinim tot mai mult cercetarea în Europa de Est și să participăm la dezvoltarea continuă a cercetării românești în acest context”, declară Cătălin Teoharie, Country Development Manager la Elsevier pentru Europa de Sud-Est.

„Suntem onorați să primim aceast premiu, în semn de apreciere pentru rezultatele noastre științifice și impactul pozitiv al acestora în industrie și în mediul de afaceri, precum și la nivelul întregii societăți”, declară Maria Dinescu, Library Director, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei".

Bucuresti, 30.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *