free download 78 travel guides written by experts

Scoala oftalmologica romaneasca, reprezentata la cel mai mare congres international din Rusia

O echipă de chirurgi oftalmologi români formată din dr. Cristian și Ozana Moraru, de la Centrul oftalmologic Oculus, a fost invitată să susţină o sesiune de prezentări ştiinţifice în cadrul celui mai mare congres oftalmologic internațional din Rusia, desfășurat săptămâna trecută. Contribuţia ştiinţifică a specialiștilor români a constituit unul dintre reperele de valoare ale evenimentului de la Moscova. 

Congresul a fost organizat și găzduit de Clinica Feodorov, cel mai mare complex universitar și chirurgical pentru oftalmologie din lume. Aflat la a 20-a ediție, congresul a avut ca temă noutățile de ultimă oră în chirurgia cataractei și refractivă și a reunit participanți cu renume și palmares în domeniu din Rusia, SUA, Germania, Polonia, Franța, China, Coreea de Sud, Finlanda, Suedia, Brazilia, Scoția și România.

Dr. Ozana Moraru, primul doctor oftalmolog român nominalizat recent în Comitetul Director al ECSRS (European Cataract and Refractive Surgery), a susținut o sesiune de chirurgie live și prezentări de lucrări. Contribuția d-nei Moraru a constat în prezentarea a două lucrări: una pe tema celei mai moderne tehnici de facoemulsificare – "Microincisional cataract surgery" (MICS), pe o incizie de sub 1,6 mm, în cazurile cele mai dificile și complexe de cataractă (titlul lucrării: "1,6 mm phaco- technique in most complicated cataract cases"). Cea de a doua temă abordată a tratat cele mai moderne tipuri de cristaline artificiale, cele folosite în tehnica MICS și rezultatele lor funcționale.

De asemenea, d-na doctor Moraru a efectuat două operații de cataractă prin tehnica MICS, în sistem Live – menite să demonstreze practic această tehnică și caracteristicile sale, expusă mai întâi în teorie, prin lucrarea prezentată anterior, apoi prin diapozitive și filme video.

Bucuresti, 16.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *