metalshow

Scoala Germana Bucuresti va construi un sediu nou, in urma unui proiect de strangere de fonduri

Noul sediu țintește să primească până la 500 de elevi

Școala Germană din București (DSBU – Deutsche Schule Bukarest), singura școală din România care urmează în totalitate programa germană, care este acreditată de către Ministerul Afacerilor Externe din Germania și membră a Federației Mondiale a Școlilor Germane din străinătate, lansează un proiect de construcție a unui nou sediu, până în anul 2018, pentru a putea primi numărul tot mai mare de elevi care doresc să se înscrie.

“DSBU este bine cunoscută pentru înaltele sale standarde de educație. Întrucât este o școală recunoscută în toate țările vorbitoare de limba germană, numărul de elevi a crescut anual cu 20%. Prin acest proiect ne propunem să satisfacem cererea tot mai mare pentru educație de calitate”, a declarat Friederike Gribkowsky, Președintele Consiliului de Administrație al DSBU.

Ca parte a noului proiect, DSBU lansează o campanie de strângere de fonduri prin care creează posibilitatea ca oricine să poată contribui la construirea noului sediu. OMV Petrom SA este unul dintre susținătorii DSBU în acest proiect, oferind peste două hectare de teren, în apropierea sediului companiei (Petrom City), în zona de nord a Bucureștiului.

Noua clădire va avea peste 8.000 de metri pătrați, școala urmând să includă și alte facilități precum un teren de sport de aproximativ 2.500 de metri pătrați și mai multe spații de joacă pentru fiecare ciclu școlar. DSBU își propune în viitor să primească până la 500 de elevi, de la grădiniță până la liceu.

Proiectul se bucură de sprijinul ambasadelor Germaniei, Austriei și Elveției în România și al OMV Petrom SA.

Despre DSBU – Deutsche Schule Bukarest

Deschisă în 2007, DSBU – Deutsche Schule Bukarest este o școală privată, situată în zona de nord a Bucureștiului. În prezent, sunt înscriși 150 de elevi, cu precădere germani și români.

DSBU include: creșă, grădiniță, școală primară și liceu. Procesul de învățare și predare al școlii pune accentul atât pe o abordare creativă, cât și pe una practică.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați //ourfuture.dsbu.ro/.

Bucuresti, 15.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *