free download 78 travel guides written by experts

Scoală gazdă și gătește cu Vegeta pentru pește

Șorici. Slănină. Șuncă. Jumări. Tobă. Lebăr. Sângerete. Caltaboș. Cârnați. Pomana porcului. Friptură. Piftie. Sarmale. Serios, câtă carne de porc mai încape pe mese? Și cât să mai poată stomacul să digere? Sărbătorile chiar că sunt grele…

Dacă te-ai săturat de toate „greutățile” acestea, poate că ar fi bine să „o lași mai moale” pentru o vreme. Sau măcar să alternezi preparatele, de la o masă la alta. Sau de la o zi la alta. Propunerea se numește simplu: pește!

Există o superstiție care spune că de pe masa de Anul Nou nu trebuie să lipsească peștele. De ce? Pentru ca în anul ce vine să înoți printre necazuri și să le depășești așa cum peștele înoată prin apă. Tradiția spune că ar trebui să fie chiar primul aliment pe care să îl mănânci după ce se stinge ultimul gong al miezului de noapte. Noi am spune că mâncând mai des pește, nu doar de Revelion, cu siguranță că vei depăși mai toate necazurile… digestive. Gustos, sănătos, bogat în acizi grași și Omega-3 (somonul și heringul) dar sărac în grăsimi saturate și colesterol, peștele – fie că este macrou, ton, păstrăv, merluciu, doradă, crap, șalău ori somn – este o alternativă excelentă la consumul de carne roșie. Așa că dacă te-ai hotărât ca anul acesta să ții cont de superstiție și să pregătești pește pentru cei alături de care vei petrece Anul Nou, scoatem din… „sacul Moșului” o rețetă pe care ți-o dăruim.

Vegeta Natur condimente pentru peste

Șalău la cuptor

Ai nevoie de: doi pești, 4 căței de usturoi, o ceașcă de vin alb sec, o ceașcă de suc de roșii, 150 g de roșii cherry, frunze de pătrunjel proaspăt, o lămâie, ulei de măsline, Vegeta Natur Condimente pentru pește.

Mod de preparare

Curăță bine peștii, spală-i cu apă rece, absoarbe surplusul de apă cu prosoape de hârtie și apoi crestează-i. Taie lămâia în felii subțiri și așează câte o felie în fiecare crestătură. Presară Vegeta Natur Condimente pentru pește.

Așează peștii în tavă și pulverizează pe ei ulei de măsline. Toacă usturoiul mărunt și presară-l peste pești, apoi dă tava la cuptor pentru zece minute. Scoate din nou tava și așează peste pești roșiile cherry tăiate în jumătate. Lasă la cuptor până când roșiile s-au „încrețit” semn că s-au copt. La acest moment se toarnă peste pești ceașca de vin și sucul de roșii, urmând ca tava să mai stea la cuptor circa 20 de minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *