Baby Boom Show Virtual

Scoala de vara Economie pentru Lideri

Sustinere corporate pentru Educatia Financiara in Romania

Şcoala de Vară pentru educaţie economică, ECONOMICS for LEADERS, organizată de Junior Achievement România (JAR) şi Foundation for Teaching Economics (FTE) şi finanţată de Citi Foundation, a reunit săptămâna trecută, la Poiana Braşov, 60 de cursanţi.

Citi, unul dintre susţinătorii activi ai educaţiei economice şi financiare, a fost finanţatorul programului Economics for Leaders ce a avut loc anul acesta la Poiana Braşov. La program au participat 30 de elevi de liceu, selectaţi în funcţie de potenţialul lor de leadership şi 30 de cadre didactice din întreaga ţară.  Şcoala de vară, s-a desfăşurat pe parcursul unei săptămâni, şi a fost dezvoltată ca parte din programele Economie pentru Lideri organizate de Foundation for Teaching Economics (FTE). Junior Achievement România – partenerul FTE pentru acest program – a selectat elevi şi profesori din toate regiunile din România şi a fost implicat în realizarea exerciţiilor de leadership.
 
Economics for Leaders are scopul de a oferi viitorilor lideri din România o mai bună înţelegere a sistemului economiei de piaţă şi abilităţi pentru a-i motiva pe cei din jur. Programul este de asemenea creat pentru a oferi celor 30 de profesori ce predau ştiinţe sociale, ce provin din toate regiunile din România, dezvoltare profesională, arătându-le cum să utilizeze tehnici interactive de predare pentru a transmite cunoştinţe de economie. 
 
Pe parcursul programului, elevii au obţinut o mai bună înţelegere a mediului economic, o perspectivă economică asupra rolului guvernului în economie şi o cunoaştere a diferitelor stiluri de leadership. Profesorii se dezvoltă la nivel profesional, acumulând noi strategii de predare, o înţelegere mai profundă a conceptelor economice, simulări, jocuri şi materiale didactice pentru a face domeniul economiei mai atractiv pentru elevi. Echipa de traineri a inclus atât profesori din SUA cât şi din România, iar participanţii – atât profesorii cât şi elevii – nu au trebuit să plătească nici o taxă de participare.
 
Foundation for Teaching Economics realizează deja de 5 ani şcoala de vară Economics for Leaders în România. Evaluările au arătat că elevii şi profesorii rămân, în urma acestor cursuri, cu o mai bună înţelegere a rolului pe care îl joacă economia în viaţa de zi cu zi. Şi, mai mult decât atât, participanţii realizează importanţa de a distinge între deciziile luate pe bază de informaţii concrete şi cele luate pe baza unor informaţii verificabile doar empiric.
 

Bucuresti, 21.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *