free download 78 travel guides written by experts

SCOALA de VARA a Managerilor de Proiect de la Constanta

se va concentra pe calitatea managementului proiectelor cu Fonduri Europene

Desi au fost formulate public numeroase critici cu privire la capacitatea administrativa a autoritatilor locale si judetene din numeroase zone ale tarii de a formula strategii viabile de dezvoltare zonala sau de implementare/raportare in cadrul proiectelor cu Fonduri Europene ce vor fi accesate, autoritatile nu par in genere alarmate de aceste probleme ce vor aparea foarte curand pe tapet, dupa aprobarea primelor proiecte.

Tocmai de aceea, formarea Consortiului Parteneriatului Strategic (www.StructuralFunds.ro) cristalizat in aceasta primavara si care a organizat deja primele patru saloane regionale de dezbateri, consultari si networking pe aceste teme, ar fi trebuit sa reprezinte o initiativa a societatii civile si a mediului de afaceri urmata si de multi altii si puternic sprijinita de Guvern. Deocamdata, ne bucuram doar sa putem consemna ca la initiativa Dlui Deputat Dan MOCANESCU, se inaugureaza la Constanta prima editie a Scolii de Vara a Managerilor de Proiect si Expertilor in Proiectele cu Fonduri Europene. Evenimentul este prefatat de o Sesiune introductiva de consultari si dezbatere, in prezenta unor marcanti invitati  precum Alteta Sa Radu, Principe de Hohenzollern-Veringen, Reprezentant Special al Guvernului Romaniei; Deputatul Dan MOCANESCU, Membru al Comisiei pentru Munca si Protectie Sociala,  Camera Deputatilor, Parlamentul Romaniei; Prof. Univ. Dr. Aurel PAPARI, Rectorul Universitatii "Andrei Saguna"; Dumitru MOINESCU, Primarul Municipiului Medgidia, fost Ministru al Apararii, Directorul Executiv al Oficiului Teritorial Constanta pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Drd. Dumitru NANCU, reprezentantul Grupului LAFARGE Romania, Dl Cosmin SOAITA, Doctor al Universitatii Sorbonna (Paris),  Av. Doina HAHUI, Societatea de Avocati "Hahui si Asociatii".  Moderatorul dezbaterii este Dl Sever AVRAM, Presedintele executiv al EUROLINK-House of Europe.

Dezbaterea va avea loc joi 5 iulie 2007 la sediul Universitatii Andrei SAGUNA din Constanta. Cu acest prilej, va fi prezent din partea Casei Regale si A.S. Prinicipele Radu, care a decis sa se implice in mod activ in stimularea unor proiecte de dezvoltare regionala si sprijinirea liderilor locali de opinie si decizie in activarea oportunitatilor investitionale ce se deschid acum. Pentru detalii asupra modalitatii de inscriere si participare, puteti contacta Secretariatul Consortiului Parteneriatului Strategic la tel./fax: 021.2304997; 021.2315288 sau eurolink@b.astral.ro.

Cursurile Scolii de Vara incep in dimineata zilei de 6 iulie si se vor concentra pe profesionalizarea scrierii proiectelor/alcatuirii dosarelor tehnice si pe dezbaterea celor mai relevante studii de caz, realizarea unor simulari focalizate pe proiecte date, stabilirea unui plan operational de comunicare in vederea realizarii procedurilor de achizitii publice, raportare, control intern si monitorizare adaptata la indicatorii de verificabilitate si evaluare intermediara/finala a proiectelor.

Bucuresti, 28.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *