free download 78 travel guides written by experts

Şcoala de noapte

Lee Child
Editura Trei

Jack Reacher, poliţist militar, tocmai a fost decorat. Ar trebui să urmeze o misiune specială, dar e trimis la… şcoală.

Aici se întâlneşte cu două persoane: un domn de la FBI şi unul de la CIA. Şi toţi îşi dau seama că nu este vorba despre o şcoală, ci despre o operaţiune secretă.

De la un agent iranian infiltrat într-o celulă teroristă se află faptul că, în Germania, un american cere 100 de milioane. Dar nimeni nu ştie pentru ce s-ar plăti această sumă. Sau cine plăteşte.

Scoala de noapte

Să afli informaţii de la depărtare nu este tocmai uşor, astfel că Reacher pleacă, însoţit de ajutorul lui, Frances Neagley. Ajunşi în Germania intră în legătură cu un ofiţer de poliţie local. Şi sunt atraşi într-o aventură cu implicaţii pe care nu le realizează de la bun început.

Iar când îşi dau seama pentru ce sunt plătiţi acei bani, totul devine şi mai dificil, mai alert. Niciun minut nu poate fi irosit. Pentru că s-ar putea ajunge la un dezastru mondial.

Lee Child plasează acţiunea acestui roman în anul 1996. Înainte aşadar de anul 2000 şi de problemele care puteau exista cu sistemele de operare şi, mai important, înainte de atentatele din septembrie 2001. Unul dintre cei mai prolifici şi mai cunoscuţi autori de romane thriller – şi un autor de crime novel răsplătit cu multe premii – revine cu o poveste antrenantă, în care fiecare scenă de luptă corp la corp este descrisă cu lux de amănunte, în care indiciile și soluțiile sunt găsite folosind tactici tradiționale, o poveste pe care nu poți să o lași din mână. Lectură plăcută!

La Editura Trei au mai apărut, de acelaşi autor, şi romanele: Să nu te întorci niciodată, 61 de ore, Merită să mori, Urmărit, Personal, Ghinioane şi încurcături  prezentate pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *