free download 78 travel guides written by experts

Scoala de balet Educa isi schimba denumirea in JAQUELINE – Scoala de balet si anunta deschiderea

unei noi sali moderne, in centrul Capitalei

Școala de balet Educa, sub conducerea doamnei profesoare Jaqueline Bratu, împlinește anul acesta 18 ani de activitate. Cu acest prilej inaugurează o nouă sală modernă, spațioasă și special amenajată, situată în zona centrală a Bucureștiului și își schimbă denumirea în Școala de balet JAQUELINE. Adresa sălii noi a școlii de balet JAQUELINE este, începând din data de 18 aprilie 2015, strada Polonă nr.89, sector 1.

În cei 18 de ani de activitate, școala a format aproape 2000 de copii cu vârste între 3 și 12 ani. În cadrul cursurilor de balet, copiii învață să se coordoneze, să se respecte și să colaboreze pe scenă, la fel ca în viața de zi cu zi. Și o fac cu bucurie, într-un spirit de prietenie și respect reciproc. Sub îndrumarea coregrafei Jaqueline Bratu, școala îi susține printr-un program de pregătire bine ales și îi pune în valoare în spectacole cu o coregrafie unică, muzică atent selectată și costume special create. Cursurile Școlii de balet JAQUELINE îi ajută pe copii să deprindă o ținută frumoasă și elegantă, să iubească muzica și dansul și, dacă își doresc, să urmeze o carieră coregrafică.

Istoria școlii în cifre:
* În 18 ani de activitate, au fost îndrumați aproximativ 2000 de dansatori.
* Participarea la 22 de concursuri naționale și internaționale doar în ultimi 3 ani, obținând 90 de premii pentru dansuri solo, de grup și costume. Marea Britanie, Portugalia, Austria, Cehia și Bulgaria au fost cucerite de micuțele balerine ale școlii, de costumele și coregrafiile originale ale doamnei Jaqueline Bratu.
* Colaborare cu Opera Română (elevi ai școlii au fost selectați să joace în spectacole de operă și/sau balet) – 30 spectacole în ultimii 2 ani.
* La fiecare sfârșit de an toți elevii școlii pregătesc și susțin pe marile scene bucureștene un spectacol de balet creat special de coregrafa Jaqueline Bratu. Au fost susținute 18 astfel de spectacole pe scena Operei Naționale, Teatrului „Odeon”, Teatrului „Constantin Tănase”, Teatrului „Ion Creangă”, „Nottara”, Teatrului de Operetă „Ion Dacian” etc.
* Organizează și susține spectacole atât în București cât și în țară: Constanța, Oravița, Opera Comică pentru copii – București.
* O parte dintre elevii noștri au îndrăgit atât de tare această artă încât, pentru ei, dansul a devenit viața, alegând o carieră coregrafică.
– 1 elevă studiază la Academia Coregrafică de Stat din Moscova- Balshoi.
– 1 elevă este prim-solistă la Opera Română
– 2 eleve dansează în corpul de balet al Operei Române
– 1 elevă dansează în corpul de balet la Opera din Leipzig
– 8 eleve urmează cursurile liceului de coregrafie „Floria Capsali”

Ca urmare a experienței îndelungate în lucrul cu copiii și a rezultatelor remarcabile de-a lungul anilor, Jaqueline Bratu (coregraf atestat de 34 de ani) răspunde dorinței fiecărui părinte de a satisface printr-o activitate placută şi recreativă nevoile copilului lor, din mai multe puncte de vedere:
– Nevoile fizice (adoptarea unei posturi corecte și elegante, flexibilitate, forță/putere, echilibru, coordonare)
– Nevoile mentale (copilul capătă abilități de ascultare, concentrare, luarea și asumarea deciziilor)
– Nevoile sociale (copilul învață să împartă cu alții, lucrul în echipă, cooperare, capătă abilități de lider)
– Nevoile emoționale (copilul devine sensibil la frumos, creativ, receptiv, cu stimă de sine și încredere în forțele proprii)

Pe data de 5 aprilie 2015, la ora 11:00, elevii școlii vor putea fi urmăriți în spectacolul Pasărea Albastră, pe scena Operei Comice, în cadrul festivalului pentru copii Hansel și Gretel.
O altă performanță remarcabilă este faptul că elevii Școlii de balet JAQUELINE s-au calificat al treilea an consecutiv în finala concursului internațional Dance World Cup, ce se va ține pentru prima oară în România, în luna iunie 2015.

Bucuresti, 03.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *