free download 78 travel guides written by experts

Scoala Altfel. Ateliere si spectacole de teatru pentru cei mici

Proiectul cultural „Școala Altfel. Ateliere și spectacole de teatru pentru cei mici”, organizat de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană, împreună cu Liceul de Artă “I. St. Paulian” și Colegiul Pedagogic “Ștefan Odobleja” și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național s-a desfășurat în mai 2014, la Drobeta Turnu Severin.

Scopul proiectului a fost încurajarea participării copiilor la activităţi culturale şi folosirea teatrului atât ca metodă de exprimare artistică, cât mai ales ca o alternativă utilă şi plăcută pentru petrecerea timpului liber.

Sub îndrumarea actorilor Cristian Toma, Andra Iulia Stoicescu, Liviu Andrei Vasilescu și Bogdan Finariu, 60 de elevi au descoperit minunata lume a teatrului în cadrul celor trei ateliere organizate în sălile liceelor partenere. Provocați la joc, copii au devenit rând pe rând Mița și Nae din piesa D’ale Carnavalului de I.L.Caragiale. Atelierele au fost un prilej de joacă, veselie și creativitate, îmbinând utilul cu distracția. În același timp, ele au contribuit la stimularea creativității și la dezvoltarea abilităților de comunicare ale participanților.

Atelierele au scos la iveală talentul și dorința copiilor din Drobeta Turnu Severin de a participa la activitățile teatrale. Cinci participanți la ateliere au fost recompensați pentru implicarea de care au dat dovadă cu tricouri din partea Fuyor și cărți din partea Editurii Curtea Veche. Premiile au fost acordate de Ion-Constantin Şolga, președintele onorific al Asociației MAIE.

Proiectul s-a încheiat prin spectacolul “Cerere în căsătorie” de A.P Cehov, pus în scenă de trupa de teatru “Cristian Toma”. Peste 100 de copii, părinți și profesori au vizionat această “comedie a orgoliilor” în sala de festivități a Liceului de Artă “I. St. Paulian”.

Prin acest proiect, asociația MAIE a continuat demersurile de dezvoltare a unui model de educație nonformală ce va stimula creativitatea copiilor, construind în același timp capitalul cultural esențial pentru adaptarea socială.

Datorită reacțiilor pozitive și deschiderii de care s-a bucurat proiectul “Școala Altfel. Ateliere și spectacole de teatru pentru cei mici”, asociația MAIE dorește să contribuie la stimularea potențialului copiilor și tinerilor din Drobeta Turnu Severin prin dezvoltarea unor noi proiecte.

Mulțumim:
Sponsorilor: Fuyor și Editura Curtea Veche
Partenerilor: Liceul de Artă “I. St. Paulian” și Colegiul Pedagogic “Ștefan Odobleja”
Partenerilor Media: 121.ro, Orasulm.eu, Tele 2 Drobeta, Obiectiv Mehedințean, Portaluldestiri.net

Bucuresti, 30.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *