Shadow

Schițe de iubire 2.0. Povestiri romance

Coordonatori Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan
Editura Tritonic

Iubirea – inspirație eternă pentru artă – pictură, muzică, teatru, roman, povestire.

„Ce noutate și ce definiție nemaiîntâlnită ar aduce o antologie cu povestiri de dragoste? Poate niciuna. Va aduce, cu siguranță, un oftat de nostalgie, unul de bucurie, un altul de speranță, de revoltă sau încântare. Va isca un zâmbet sau o pereche de lacrimi. Zece autori au acceptat provocarea de a scrie povești de iubire. Unii au mizat pe romantism, alții pe durerea despărțirii într-o relație imposibilă. Există scene fierbinți, dar și clipele de tandrețe ale primei întâlniri. Unele povești sunt menite celor ce vor acțiune cu sufletul la gură, altele celor ce doresc o poveste frumoasă, de citit în seri liniștite. Nu putem decât să sperăm că fiecare amator de romance va găsi între paginile acestui volum cel puțin o poveste pe gustul său.” spun coordonatorii volumului, Teodora Matei şi Lucian-Dragoş Bogdan.

Schite de iubire 2.0. Povestiri romance recenzie

Schițe de iubire 2.0. Povestiri romance este un volum ca un caleidoscop sau ca o piatră prețioasă cu multe fețe. Pentru că iubirea este văzută din multiple perspective. Iubirea adolescentină, iubirea matură, iubira care cere sacrificiu, iubirea neașteptată, iubirea ca putere (de manipulare).

Indiferent că ritmul este alert sau molcom, indiferent că finalul poveștii de iubire este fericit sau trist, indiferent dacă povestea de iubire te consumă sau îți dă energie, iubirea te modifică, povestea de iubire te schimbă iremediabil.

Zece autori – zece stiluri diferite, de la scriitori consacrați, dar și de la unii la început de drum (felicitări editurii și antologatorilor pentru selecția materialelor și a autorilor din zone diferite și cu experiență diferită). Și nicio poveste precum cealaltă.

Dănuț Ungureanu – O iubire de pe strada noastră / Teodora Matei – Reflexie / Anamaria Ionescu – Haștag / Teodora Anghel – Drumul către necunoscut / Tony Mott – Capcana / Bogdan Hrib – Pe neve / Rebeca Cojocaru – Karina / Lucian-Dragoș Bogdan – Clar de lună / Mirela Oprea – Dragoste și sacrificiu / Daniel Timariu – Ziua în care mi-am amintit

Fiind zece povestiri de la zece autori diferiți, nu voi menționa nimic despre niciuna, tocmai pentru a nu face diferențe între ele și pentru a nu vă răpi bucuria lecturii.

Schițe de iubire 2.0. Povestiri romance este o carte pe care fie o citești pe nerăsuflate, dorind să vezi iubirea sub toate formele imaginate de autori, fie o citești încet, cu pauză între povestiri, ca să îi permiți fiecărei lecturi să își lase amprenta în (și pe) sufletul tău. Un volum ca briza mării într-o zi toridă de vară!

Leave a Reply

Your email address will not be published.