free download 78 travel guides written by experts

Schimbarea climatica – un rezultat direct al activitatii umane

sau un fenomen natural?

De ce trecem in martie direct de la bocanci la sandale?

British Council organizeaza sambata, 8 martie, ora 11.00, la Biblioteca Academiei Romane, Amfiteatrul "Ion Heliade Radulescu”, o dezbatere in care oameni de stiinta din Romania si Marea Britanie raspund intrebarilor publicului despre schimbarile climatice. Dezbaterea este moderata de Gabriel Giurgiu, prezentator TV, iar specialistii invitati sa discute impreuna cu publicul aceasta tema sunt: Dudley Shallcross, profesor de chimie atmosferica la Universitatea din Bristol, Dr. Roxana Bojariu, care conduce Grupul de Cercetari Climatice din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie, Dr. Claudia Sliwinski, cercetator la Institutul National de Geologie si Geoecologie Marina GEOECOMAR, Dr. Mirela Voiculescu, lector la Universitatea Dunarea de Jos din Galati.

Sunteti curiosi sa aflati de ce in martie trecem direct de la bocanci la sandale? Aceasta dezbatere incearca sa stabileasca daca schimbarea climatica este un rezultat direct al cresterii nivelului gazelor cu efect de sera, generate de activitatea umana, sau are cauze naturale, cum ar fi: influenta Soarelui asupra Pamantului, schimbarile in miscarile planetei, placile tectonice sau activitatea vulcanilor. Specialistii vor expune in fata publicului cauzele schimbarii climatice, efectele acesteia asupra mediului inconjurator si vor prezenta cateva modalitati de combatere a acestui fenomen.

Evenimentul reprezinta cea de a treia componenta a proiectului regional Beautiful Science, o initiativa a British Council care reuneste stiinta, educatia si artele, incurajandu-i pe tineri sa lucreze in domeniul stiintific. In acelasi timp, oamenii de stiinta interactioneaza cu publicul larg intr-un mod deschis, cuprinzator si ingenios. Proiectul se desfasoara in noua tari din Sud-Estul Europei: Austria, Azerbaijan, Bulgaria, Croatia, Grecia, Israel, Romania, Serbia, Turcia si Marea Britanie.

Proiectul este sustinut de Orange si organizat in parteneriat cu Academia Romana, Autoritatea Romana pentru Cercetare Stiintifica si Asociatia Ad Astra.

Bucuresti, 5.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *