free download 78 travel guides written by experts

Schimbare la conducerea grupului Henkel

Kasper Rorsted, noul Chairman

Prof. Dr. Ulrich Lehner, ajuns la varsta pensionarii, a anuntat pe data de 14 Aprilie 2008 ca renunta la pozitia sa de Presedinte al Consiliului de conducere a Henkel KGaA. Succesorul sau este dl. Kasper Rorsted (46 ani) fostul vicepresedinte al Consiliului de conducere a Henkel KGaA din luna ianuarie 2007. Kasper Rorsted va prezida, in viitor, Consiliului de conducere al Henkel Management AG. La predarea stafetei dl. Ulrich Lehner a declarat: “Sunt incantat de faptul ca dl. Rorsted este succesorul meu si sunt convins ca  Henkel va continua sa creasca sub conducerea sa.” Ulrich Lehner a fost numit in pozitia de Presedinte al grupului Henkel in mai 2000 si, cu exceptia unei scurte perioade, a lucrat in compania Henkel din anul 1981. Dansul va ramane in continuare alaturi de compania Henkel ca membru al Adunarii Actionarilor.

Anuntul inlocuirii domnului Lehner din pozitia de Presedinte al Henkel de catre Kasper Rostead a fost facut de catre Henkel in luna decembrie 2006. Pentru toti partenerii-cheie, aceasta anuntare in avans a schimbarii conducerii a presupus continuitate in domeniile culturii organizatiei, managementului si dezvoltarii durabile a afacerii Henkel.

 “Ulrich Lehner a impulsionat dezvoltarea Henkel la nivel international. Prin indreptarea atentiei companiei catre marci si tehnologii, dansul a reusit atragerea sinergiilor catre dezvoltarea sustinuta a companiei Henkel,” a declarat dl. Albrecht Woeste, Presedintele Adunarii Actionarilor si al Supervisory Board, in discursul de multumire adresat fostului presedinte. Woeste a continuat: “Sunt convins ca  dl. Kasper Rorsted va scrie noi capitole la istoria succeselor Henkel.”

Dl. Kasper Rorsted, care lucreaza pentru compania Henkel din aprilie 2005, este primul presedinte din afara spatiului german. Este de asemenea primul presedinte al noului Management Board al companiei Henkel. “Privesc cu incredere in viitor. Henkel este o companie internationala de succes cu un portofoliu format din marci cunoscute si extrem de puternice,” a declarat Kasper Rorsted. “Este de datoria mea sa conduc compania Henkel mai departe catre mult mai multe succese. Aceasta presupune scoaterea in evidenta a atuurilor noastre, a punctelor noastre tari. Unul dintre cele mai importante proiecte pentru anul 2008 il reprezinta integrarea diviziilor Adezivi si Materiale pentru industria electronica ale National Starch.”

Kasper Rorsted a avut pana in acest moment o cariera de exceptie, ocupand pozitii-cheie la nivel international in companii precum Digital, Oracle, Compaq si Hewlett Packard. Inainte de angajarea sa in compania Henkel, in Management Board, dansul a fost Senior Vice President si General Manager la Hewlett Packard, responsabil pentru operatiunile HP din Europa, Middle East & Africa, care insumau 40.000 angajati si vanzari anuale de 20 miliarde euro. In momentul in care Kasper Rorsted a fost admis in Henkel Management Board in aprilie 2005, dansul si-a asumat responsabilitatea pentru activitatile de Resurse Umane, Aprovizionare, IT si Servicii de Infrastructura. In ianuarie 2007, dansul a fost numit Vicepresedinte al Management Board-ului Henkel KgaA.

Pe data de 14 aprilie  2008 a avut loc la Dusseldorf Adunarea Generala Anuala a grupului Henkel  care a avut drept obiectiv informarea celor 2.500 actionari asupra dezvoltarii companiei si asupra performantelor financiare din anul fiscal 2007.
Adunarea Generala Anuala a aprobat un dividend de 0.51 euro (+ 6.3 procente) per actiune ordinara si 0.53 euro (+ 6.0 procente) per actiune preferentiala. Din nou, Adunarea Generala Anuala a autorizat managementul sa achizitioneze propriile actiuni ordinare sau preferentiale, pana la un maxim (aggregate holding) de zece procente din stocul total de capital al companiei.

Adunarea Generala Anuala a decis schimbarea denumirii companiei din "Henkel KGaA" in "Henkel AG & Co. KGaA". Management Board-ul Henkel Management AG este format din membrii fostului Management Board al Henkel KGaA, cu exceptia Prof. Dr. Lehner. Singurul actionar al Henkel Management AG este Henkel KGaA.

Bucuresti, 16.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *