free download 78 travel guides written by experts

Scaune auto sigure si de calitate

La momentul actual, legislatia cu privire la transportul copiilor in autoturisme este foarte drastica. Soferii care nu respecta aceste legi risca amenzi foarte mari daca nu folosesc centurile de siguranta sau scaune auto copii, in functie de varsta acestora.

Astfel, pentru copiii de la 0 pana la 3 ani trebuie folosite scaune auto speciale, omologate, dar si pentru copiii ce au sub 1,35 m inaltime. Cei care au peste 1,35 m inaltime pot sa circule doar cu centura de siguranta si doar pe scaunul din spate al masinii. Dupa 12 ani, copiii pot sa circule pe scaunul din fata, insa doar cu centura pusa.

Insa, parintilor nu ar trebui sa le fie teama de legislatie si trebuie sa se gandeasca la faptul ca un scaun auto special este o masura de siguranta in plus. Scaunul auto pentru copii poate sa ii salveze viata micutului tau, in cazul nefericit al unui accident. Asadar, nu trebuie sa facem rabat de la calitate si avem obligatia, fata de cei mici, de a achizitiona scaune auto speciale, omologate si de cea mai buna calitate.

scaune auto copii

sursa foto

La Kidscare, avem mai multe tipuri de scaune recomandate pentru transportul celor mici. De exemplu, parintii pot sa aleaga din mai multe modele de scaune auto Isofix. Astfel, aceste modele pot fi utilizate pentru o perioada de timp cat mai indelungata, incepanda de la 0 pana la 11 ani.

Un scaun auto Isofix poate avea un sistem rotativ ce permite rotirea scaunului prin simpla apasare a unui buton. Datorita sistemului Isofix, siguranta este sporita si este inlaturat riscul unei montari incorecte. De obicei acest tip de scaun are un sistem de prindere in 5 puncte si prezinta centuri reglabile pe inaltime. Acest scaun se va instala rapid si in conditii de maxima siguranta.

De asemenea, tot de pe Kidscare, puteti achizitiona scaune auto rear facing. Aceste modele de scaune sunt recomandate copiilor cu greutate pana la maxim 18 kg, adica pana la aproximativ 4 ani. Acestea au, ca si primele, 5 puncte pentru prinderea centurilor de siguranta. Designul este modern, materialul este de cea mai buna calitate si este extrem de confortabil pentru copii.

Astfel, pe Kidscare puteti gasi scaune auto pentru copii omologate si care vor oferi siguranta maxima copiulului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *