tech week
Shadow

Scapă de stres și anxietate cu exerciții de pilates

Învață să îți reduci grijile și stresul într-un mod simplu și eficient!

Marga Bălan, fondatoarea Școlii de Pilates, a acordat un interviu jurnaliștilor de la Revista Shape pentru numărul din luna aprilie, în care a vorbit despre modul în care exercițiile de pilates pot ajuta orice persoană să scape de stres și anxietate.

“Când vin motivele exterioare de îngrijorare: “nu sunt în stare de nimic”, “o să mă fac de râs”, “ce rău arăt,”, “ce m-am îngrășat”, “iar n-am bani”, apare și pesimismul conversației interioare, deseori dobândit din copilărie și devenit a doua natură prin repetiție și obișnuință.

marga-balan3
Acceptarea neputinței și cedarea controlului duce la “Learned Helplessness”- când  alegi să te limitezi să suporți pasiv sau resemnat  vicisitudinile mediului înconjurător și îți creezi singur bariere mentale, deschizând drumul depresiei clinice, al bolilor mentale și al disarmoniei fizice și emoționale.”, povestește Marga Bălan.

Conform Clinicii Mayo, sportul contribuie la creșterea endorfinelor, neurotransmițătorii senzației de bine, care elimină stresul.

Exercițiile Pilates cresc nivelurile serotoninei, dopaminei și norepinefrinei, care scad în caz de depresie. În urma antrenamentelor de mare intensitate și durată, zonele specifice din creier sunt stimulate de acești neurotransmitattori, dând o sezatie de euforie. După Hibbert, exercitile Pilates reduc tensiunea și grijile, reducând tensiunea musculară, presiunea sângelui și ritmul cardiac, îmbunătățind starea de spirit a practicantului.

Sportul este cel mai bun tratament împotriva indispozițiilor de tot felul, anxietății și depresiei, aducând disciplină, armonie și echilibru, claritate mentală și eficiență.

Contrologia din Pilates este dedicată menținerii controlului emoțional, fizic și psihic ; îndreptându-ți atenția în interior pe durata antrenamentului, pe detaliul formei și execuției fiecărui exercițiu, mintea se resetează, totul devine o meditație în mișcare, un moment de pace și libertate, mai ales pentru că pozițiile pot fi complicate, pe diferite planuri și axe ale mișcării.

“Odată cu efectuarea corectă a exercițiilor crește și încrederea în sine, datorită imaginii de sine care se îmbunătățește, cât și a realizării unor posturi dificile. Puterea pe care o obții poate fi cultivată prin menținerea unei perspective optimiste care să permită creativității și abilităților tale să se desfășoare și să te ajute să te reinventezi, să îți te reîntorci la tine, să găsești noi oportunități ca să pui în aplicare țelurile și visele tale.”, spune Marga Bălan.

Încearcă “Learning Optimism” prin următoarele exerciții:
1. În fiecare zi, înainte de culcare, relaxează-te și gândește-te la 3 lucruri care ți-au mers bine în ziua respectivă.
2. Urmărește-ți dialogul interior. Când devine critic negativ, fii propriul tău apărător.
3. Când lucrurile merg rău, concentrează-te pe aspectele care se pot schimba.

Puteți citi interviul complet în numărul din luna aprilie al Revistei Shape.

Marga Bălan este fondatoarea Școlii de Pilates și instructor de pilates. Pentru detalii despre activitatea Margăi, puteți consulta pagina sa de Facebook: https://www.facebook.com/scoaladepilates.

Leave a Reply

Your email address will not be published.