Shadow

Scanmed achiziționează specialistul în oncologie Ars Medical, cu sprijinul Abris

Achiziția va accelera transformarea Scanmed în unul dintre cei mai mari furnizori independenți de servicii de sănătate din Polonia.

Abris Capital Partners (“Abris”), investitor de private equity specialist în transformarea ESG, a susținut Scanmed, un business polonez din zona de healthcare, în achiziționarea Ars Medical, unul dintre jucătorii de top din Polonia în tratament oncologic.

Ars Medical este specializat în oncologie, hematologie, cardiologie, medicină internă și îngrijire paliativă, precum și în medicină generală și îngrijirea specializată a pacienților neinternați. Compania este unul dintre liderii de piață locali în tratarea pacienților cu cancer, imagistică pentru diagnosticare și proceduri comerciale, având o echipă de 400 de doctori și asistenți, inclusiv peste 100 de specialiști în 48 de domenii terapeutice.

Achiziția are un rațional puternic la bază, contribuind la diversificarea ofertei Scanmed în ceea ce privește nevoile clienților săi și consolidarea poziției sale ca furnizor privat de servicii de sănătate pentru pacienții internați. În plus, achiziția va amplifica sinergia dintre companii, va extinde facilitățile Scanmed și va contribui la extinderea prezenței companiei în nord-vestul Poloniei.

Adrian Stănculescu, Head of Abris Romania și Partener 2
Adrian Stănculescu, Head of Abris Romania și Partener

Adrian Stănculescu, Partener și Head of Abris Romania, declară: “Achiziția Ars Medical de către Scanmed face parte din planul nostru de consolidare a poziției noastre în sectorul medical din Polonia și de creștere a nivelului de acoperire a pieței cu servicii medicale critice.”

Dr. Zygmunt Malinowski, Co-fondator și CEO al ARS Medical, comentează: “Tratamentul pentru pacienții cu cancer este una dintre zonele terapeutice cu cele mai pronunțate caracteristici de creștere și cu competiție limitată, iar în ultimii 30 de ani am creat o echipă de 190 de experți ce lucrează în locații moderne, de ultimă oră. Ne dorim să continuăm creșterea noastră ca parte din Scanmed sub administrarea expertă a Abris Capital.”

Abris a achiziționat Scanmed în 2020, cu intenția de a crea un campion local pe zona de sănătate, prin îmbunătățirea și creșterea ofertei de servicii a grupului, în zone de terapie precum cardiologie, oncologie, ortopedie și oftalmologie și prin extinderea sa geografică la nivel de țară.

Andrzej Podlipski, CEO Scanmed, adaugă: “Scanmed își extinde constant oferta în zona de clinici și spitale dedicate pacienților neinternați. Le oferim pacienților noștri metode moderne de terapie, aplicate de specialiști supracalificați, și acces la tratament cu echipament medical modern. Achiziția Ars Medical este un pas important pentru grup și va susține obiectivul nostru de a oferi servicii la cel mai înalt nivel și de a ne extinde oferta medicală.”

Zona de healthcare reprezintă unul dintre domeniile strategice pe care Abris le are în focus. Baza puternică a acesteia este consolidată de creșterea populației îmbătrânite în Polonia și bugete guvernamentale în creștere dedicate sănătății pentru îmbunătățirea calității serviciilor și serviciilor multilaterale de îngrijire.

Investițiile anterioare realizate de Abris în domeniul sănătății includ Matexlab, un furnizor de produse inovatoare de medicină estetică, și Dentotal Protect, distribuitor de top de consumabile, instrumente și echipamente stomatologice în România și Bulgaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *