free download 78 travel guides written by experts

Scanare gratuita de virusi cu noul Trend Micro HouseCall 7.0 beta

Trend Micro a lansat recent noua versiune HouseCall™ 7.0 beta a popularului serviciu online pentru scanarea şi detectarea viruşilor şi a altor tipuri de malware de pe calculatoarele personale. Apărut pentru prima dată online în 1997, HouseCall are în noua versiune nu doar o interfaţă modificată, dar oferă şi un timp de scanare mai scurt decât variantele anterioare. Pentru a detecta şi elimina mai repede viruşii şi alte tipuri de malware, serviciul HouseCall include acum şi elemente din Trend Micro Smart Protection Network.

Într-un mediu în care ameninţările informatice evoluează într-un ritm foarte rapid, House Call 7.0 este un serviciu ideal pentru completarea protecţiei oferite de o soluţie antivirus existentă pe computer, oferind utilizatorului posibilitatea de a identifica rapid eventualele pericole din mediul online.

Utilizatorii serviciului gratuit HouseCall 7.0 au la dispoziţie o interfaţă simplificată prin care pot scana calculatorul de viruşi mai rapid şi mai uşor. De asemenea, pentru a realiza scanarea computerului, un software de tip client este descărcat pe calculator, în loc să se folosească un agent Java sau ActiveX. Astfel se elimină problemele de incompatibiltate cu browserul de Internet. Utilizatorul poate activa acest software-client cu până la 90 de zile înainte ca serviciul să expire. După expirarea celor 90 de zile, utilizatorul va putea descărca un nou software-client actualizat.

Utilizând tehnologia Smart Scan, HouseCall 7.0 este capabil să identifice elementele active
de tip malware prin scanarea acelor zone ale sistemului în care este cel mai probabil ca acestea să se fixeze, reducând astfel timpul de verificare de la câteva ore la câteva minute. Infecţiile detectate sunt eliminate rapid prin utilizarea unor funcţii de curăţare îmbunătăţite faţă de versiunile anterioare ale serviciului.
 
HouseCall a fost primul serviciu de scanare la cerere pentru viruşi şi malware; în cei 12 ani de existenţă, serviciul a executat milioane de scanări pentru utilizatori din întreaga lume.

HouseCall 7.0 oferă următoarele noi funcţionalităţi:

•    Software-client independent de browser care elimină problemele de compatibilitate cu  acesta.
•    Tehnologia Smart Scan pentru scanarea inteligentă a elementelor active de malware, reducând timpul de verificare a sistemului la doar câteva minute.
•    Serviciul Trend Micro in-the-cloud de detectare a ameninţărilor informatice, pentru identificarea imediată a elementelor de tip malware, fără cerinţe majore de download.
•    Smart Feedback care comunică informaţiile legate de ameninţările informatice către Smart Protection Network făcând posibilă corelarea datelor referitoare la reputaţia online a website-urilor într-o reţea globală, astfel încât detectarea noilor pericole din mediul online este mult mai rapidă.
•    Verificarea şi restabilirea sistemului, funcţionalitate care permite utilizatorilor să compare rezultate ale scanărilor anterioare şi să recupereze fişiere.

Smart Protection Network este o infrastructură de securitate cloud-client de ultimă generaţie care oferă o protecţie mai rapidă în faţa ameninţărilor informatice prin utilizarea unui concept unic de identificare şi blocare a viruşilor, a elementelor spyware, spam şi a altor ameninţări web. Smart Protection Network este un sistem integrat care corelează date din bazele cu informaţii privind reputaţia online cu cele furnizate de o reţea globală de feedback.

HouseCall 7.0 este cea mai bună demonstraţie a modului în care funcţionează Smart Protection Network, utilizând elementele furnizate de infrastructura in-the-cloud şi expediind înapoi în reţeaua globală date referitoare la ameninţările informatice detectate pe calculatoarele utilizatorilor din întreaga lume.

HouseCall 7.0 oferă posibilitatea unei verificări rapide şi uşoare a oricărui virus sau element malware prezent pe calculator, la cererea utilizatorului. El complementează dar nu substituie o aplicaţie software antivirus, ci are capacitatea de a scana rapid computerul şi de a elimina orice viruşi sau elemente de tip malware detectate.

Pentru o protecţie permanentă împotriva viruşilor, activă întotdeauna, Trend Micro recomandă utilizatorilor instalarea unei suite Internet security precum Trend Micro™ Internet Security Pro care oferă protecţie lărgită atât a datelor personale cât şi a celor financiare, pe calculatorul de acasă sau pe laptop, în cazul în care utilizatorul se află în depladare.

HouseCall 7.0 este compatibil cu:
Windows XP (32-bit) Home sau Professional cu SP2 sau SP3; Windows Vista™ (32-bit) Ultimate, Business, Home Premium sau Home Basic cu SP1; Windows 7 RC (32-bit).

Pentru a porni o scanare gratuită cu HouseCall 7.0 vizitaţi:
//housecall.trendmicro.com şi daţi click pe linkul "Try HouseCall 7.0 beta".

Bucuresti, 10.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *