metalshow

Scad dobanzile

Anul acesta, competitia din sistemul bancar va fi acerba. Multe banci din strainatate vor intra in forta pe piata romaneasca. Cele deja existente incearca sa se dezvolte. Pe acest fond, batalia se va da in zona serviciilor. In conditiile in care Banca Nationala va liberaliza conditiile afacerilor retail, cotele dobanzilor pentru credite vor scadea anul acesta. Gerald Schreiner, presedintele Volskbank Romania explica aceste lucruri.

ACTUALITATE

Schimbarea directorilor nu a adus curatenia in spitale

Pereti scorojiti in saloane. Pacienti „cazati” in paturi vechi de fier. Frigidere incare stau laolalta alimentele si pungile de perfuzii. Dusumele nespalate la grupurile sanitare. Aragazuri ruginite. Mopuri aruncate pe calorifere. Acestea sunt cateva dintre „neregulile igienico-sanitare” pentru care, recent, patru spitale din Capitala au fost sanctionate.

POLITICA

Pension pentru presedinte

Ma bate gandul sa-mi iau audienta la presedinte. La presedintele Traian Basescu, evident. Vad Palatul Cotroceni- pana acum am ascultat melodia „In gradina lui Ion”- iau un autograf pe fotografia cu noi doi, pe care o lipesc apoi precum reclama de ciorba pe fereastra redactiei si fac o fapta nobila.

PPE va sustine partidele din Romania pentru PE

Partidele politice din Romania care fac parte din Partidul Popular European (PPE) se vor bucura de tot sprijinul acestei formatiuni paneuropene in campania alegerilor pentru Parlamentul European ce se vor desfasura in tara noastra in primavara acestui an. Anuntul a fost facut de liderii PPE in cursul sedintei Biroului politic desfasurata la finele saptamanii trecute la Brixelles.

Suspendare vs suspensor. Basescu vrea in gura lupului

E clar ca, numai pentru ca exista, Traian Basescu deranjeaza. Majoritatea politicienilor.Plus minoritatea electoratului! Chemat la ordine de Legislativ sa dea subsemnatul in Parlament pentru suspendarea sa din functie, Basescu a lasat cateva zile la dospit solicitarea.

EXTERNE

Banii negri din partid il obliga pe Tony Blair sa renunte rapid la putere

Dupa zece ani de la preluarea postului de prim-ministru si trei runde de alegeri castigate pentru laburisti, „copilul teribil” al politicii britanice este aproape de a ceda. Aflat la mijlocul mandatului, el va preda puterea in acest an, pentru ca partidul sa fie pregatit in alegerile viitoare. Evenimentele se precipita insa, din cauza unui scandal de frauda politica. Oficiali ai Partidului laburist au vandut onoruri si locuri in Camera Lorzilor. Procurorii cauta dovezi, insa, indiferent de cursul justitiei, pretul politic este unul singur: cad capete.

IMOBILIARE

Zeci de mii de locuinte , pentru bucuresteni

Spatiu confortabil, locatie buna, toate la un pret cat mai rezonabil. Sunt caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca orice locuinta moderna noua. In prezent, cea mai mare problema pentru un cumparator o reprezinta lipsa unor oferte viabile pe piata romaneasca. Dar acest lucru se pare ca este pe cale de a fi rezolvat, cel putin in zona Capitalei. In ultimii doi ani, in zona Bucurestiului s-au anuntat zeci de proiecte rezidentiale, care pornesc de la cateva vile si ajung pana la 12000 de locuinte nou-construite.

INVESTIGATII

Gherilele militienilor lui Blaga

Zilele trecute s-a declansat o campanie de presa irulenta impotriva sefului Directiei Generale Anticoruptie din Ministerul Administratiei si Internelor, Marian Santion. Atacurile vin ca urmare a rezultatelor consemnate de procurorul anticoruptie in batalia cu bizonii din sistem, rezultate evidentiate recent si de ministrul Vasile Blaga.

INVATAMANT

Cei sapte ani de-acasa, cu termen redus

Reincepe lupta pentru locuri la gradinita. Ce era inimaginabil in urma cu niste ani, cand vorbeam de scaderea demografica si imputinarea copiilor, acum a devenit chestiune sociala: e o problema datul copilului la gradinita, in sensul ca nu se gasesc locuri, asa ca lumea cauta cu luni bune inainte, recurge la interventii, liste, se produc tulburari, scandaluri.

CULTURA

Incinta sacra din Calea Victoriei, prada balariilor

In urma cu aproape trei ani, descoperirea unei incinte sacre, cu valoara unicat, in curtea Companiei Nationale Loteria Romana din Calea Victoriei nr.9 facea mare valva in lumea arheologilor. Din motive care nu sunt straine peintru un anumit tip de atitudine caracteristica autoritatilor culturale de la noi, ecoul acestei descoperiri senzationale s-a stins treptat, lasand loc uitarii si distrugerii lente.

Bucuresti, 13.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *