free download 78 travel guides written by experts

Saxo Bank transformă tranzacționarea cu venit fix prin lansarea primei soluții de digitale de tranzacționare a obligațiunilor

O combinație între tehnologie și accesul la 40 de furnizori de lichidități va îmbunătăți semnificativ eficiența și va reduce costurile pentru clienți. 

Saxo Bank, specialistul în tranzacționare online și investiții, anunță lansarea primei soluții digitale de tranzacționare a obligațiunilor corporate și a titlurilor guvernamentale, ceea ce este o revoluție în tranzacționarea cu venit fix. Saxo Bank va oferi clienților săi acces la oportunități de tranzacționare în peste 5.000 de obligațiuni corporate sau guvernamentale din toată lumea, în peste 20 de monede și valute. Soluția va fi disponibilă din octombrie pe SaxoTraderGO, platforma de tranzacționare multi-asset a băncii.

Saxo Bank va combina capabilitățile tehnologice cu parteneriatele încheiate cu 40 de furnizori de lichidități pe piața obligațiunilor pentru a oferi atât clienților retail, cât și celor instituționali un acces mai eficient și transparent la oportunitățile de tranzacționare a obligațiunilor. Anunțul este de natură să revoluționeze modul în care investitorii tranzacționează titluri – un proces care acum necesită o ”cerere de ofertă” la un număr mic de bănci, uneori chiar la o singură bancă. Procesul actual este ineficient și nu permite explorarea în profunzime a gamei de lichidități și prețuri disponibile pe piață.

Soluția Saxo Bank de tranzacționare digitală a obligațiunilor conectează fiecare client la piața globală de acțiuni într-un mod direct, competitiv, transparent și mai ales eficient. Fiecare ordin este direcționat către o licitație optimizată care integrează până la 40 de furnizori importanți de lichidtăți de pe piață. Mulțumită tehnologiei, majoritatea tranzacțiilor sunt făcute în interval de câteva secunde, dar, mai important, clienții vor avea și reduceri semnificative de cost datorită noului mediu multi-dealer competitiv creat. Posibilitatea Saxo Bank de a oferi clienților săi o soluție integral digitală care are variante de scalare va permite băncii să ofere îmbunătățiri de preț de 30 de puncte de bază la o obligațiune corporate și 5-10 puncte de bază la un titlu guvernamental, potrivit studiilor Saxo Bank.

Investitorii instituționali mari au avut acces la tranzacționare electronică pentru obligațiunile corporate și de stat lichide pentru o vreme. Totuși, tranzacționarea electronică nu a fost disponibilă marii mase de investitori. Obiectivul Saxo Bank este să… democratizeze accesul la tranzacționare eficientă a obligațiunilor. 

Comentând lansarea, Kim Fournais – CEO și co-fondator Saxo Bank, a declarat:
”E greu să ne imaginăm o piață mai anchilozată ca piața de obligațiuni. Să vezi, în ziua de azi, un trader de obligațiuni operând cu telefonul, într-o epocă în care internetul este pretudindeni, mai ales în piețele financiare, ca să nu mai spunem în viețile noastre, devine evident că ne pândea o revoluție. Investitorii trebuie să se întrebe dacă vor să tranzacționeze în continuare pe baza unui preț indicativ oferit de o singură bancă sau pe baza celui mai bun preț oferit de peste 40 de furnizori globali de obligațiuni, inclusiv o parte din marile bănci ale lumii. A permite clienților noștri să tranzacționeze mai eficient obligațiuni este o prelungire a misiunii noastre și o democratizare a procesului investițional, micșorând distanța dintre oportunitățile investitorilor instituționali și cei retail, când vine vorba de acces la piețele financiare.” 

Simon Fasdal, Head of Fixed Income Trading la Saxo Bank, a spus:
“Sunt bucuros că următorul pas făcut de Saxo Bank în istoria democratizării investițiilor și tranzacționării a fost în direcția digitalizării reale a tranzacționării de obligațiuni. Mulți furnizori au încercat să rezolve problema tranzacționării electronice a titlurilor, dar au eșuat pentru că au înercat să copieze modelul tranzacționării de acțiuni într-o piață a obligațiunilor fragmentată, ignorând problemele lichidității și ale prețurilor indicative. Alții au rămas la modelul manual în pofida unei soluții frontend digitale și nu au făcut realmente un pas înainte din punct de vedere al digitalizării. Specialiștii noștri au lucrat la partea de frontend care oferă clienților o experiență similară cu cea a tranzacționării de acțiuni, oferindu-le viteză și transparență în tranzacționare prin tehnologie, astfel încât se pot adapta la natura fragmentată a pieței de obligațiuni într-o manieră mult mai facilă. Cererea clienților și presiunea reglementărilor fac din trasparență o necesitate esențială a piețelor financiare, iar noua noastră ofertă presupune plata unui comision în schimbul transparenței depline, spre deosebire de standardul actual al industriei bazat pe spreaduri, sistem care nu e întotdeauna transparent în modul în care taxează clientul.”

Pentru mai multe detalii despre noua ofertă digitalizată de obligațiuni a Saxo Bank, vă rugăm să accesați: //ro.saxobank.com/bonds-online/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *