free download 78 travel guides written by experts

Saxo Bank Q4 Outlook 2012: Mandatul schimbarii

Pentru a ieși din recesiune trebuie să ne concentrăm pe segmentul micro

Saxo Bank, specialistul în tranzacționări online multi-asset și investiții, a lansat astăzi analiza trimestrială Q4 Outlook 2012.

Raportul prezintă argumentat concluzia că politicile băncilor centrale și ale guvernelor nu au avut rezultatele așteptate sau vreun efect pozitiv până acum, ceea ce impune un “mandat al schimbării” pentru a ieși din recesiune.

Q4 Outlook 2012 analizează, de asemenea, impactul limitat al politicilor repetate, care includ QE (emisiuni monetare) și dobânzi scăzute. Segmentul macro nu a fost nici el  mai breaz, lucru care se reflectă în șomajul record în UE – 11,2% – și în creșterea negativă de 0,5% în Europa.

În raport se arată că, în pofida incertitudinii din piață, sunt destule oportunități pentru investitori. Companiile mici, cu potențial bun de creștere, sunt asemenea oportunități și s-ar putea extinde în timpul crizei financiare.

Mai mult, Saxo Bank crede că piața chineză este adevăratul vector al schimbării. China a acumulat creșteri rapide în anii trecuți, însă modelul de business este depășit. Pentru ca statul asiatic să devină o națiune industrializată, trebuie să încurajeze investițiile intelectuale și să permită competiția; astfel ar putea obține o adevărată piață financiară.

Steen Jakobsen, Chief Economist la Saxo Bank, comentează: “Erorile politice repetate ale guvernelor și băncilor noastre centrale nu au făcut altceva decât să extindă recesiunea în statele dezvoltate, motiv pentru care vedem o creștere economică modestă, sub prognoze, în viitorul apropiat. Politicienii trebuie să înceapă să se concentreze pe factorii micro. Tensiunea socială nu apare doar în țări aflate în dificultate, ca Spania, Grecia sau Portugalia, dar începe să se simtă și în state ca Germania. Am atins un prag scăzut al creșterii economice și, dacă nu facem ceva să rupem cercul protestelor și refuzurilor întreținute de politicieni, acest prag va persista în 2013 și poate chiar și după aceea”.

Raportul integral Q4 2012 Outlook conține următoarele analize:
· Interviu Q4 Outlook: Ziua Cârtiței
· Equity Outlook: Jucați mic pentru profituri mari
· FX Outlook: Nervii din piață vor duce la expansiunea volatilității
· Politici Monetare: Băncile centrale majore
· Feature: Japonizarea economiei globale
· Asia: Cine-l urmărește pe Hu?
· Commodity Outlook: Indici fundamentali slabi creează vânt potrivnic

Vizitați pagina raportului Quarterly Outlook sau descărcați Q4 Outlook 2012 de aici.

Bucuresti, 10.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *