free download 78 travel guides written by experts

Saxo Bank Q2 Outlook 2011: inca o relaxare cantitativa?

Saxo Bank, banca daneză specializată în tranzacţionări şi investiţii online, a publicat raportul privind perspectivele economice globale pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2011.

Creşterea economică a fost semnificativă în cea mai mare parte a acestui an, dar acest lucru nu este o garanţie pentru angajarea în acţiuni riscante. Specialiştii Saxo Bank preconizează un nivel crescut de volatilitate în trimestrul al doilea, deoarece tensiunile din Orientul Mijlociu, o economie japoneză afectată şi aşteptările ca relaxarea cantitativă din SUA să ia sfârşit vor provoca acţiuni cu dublu sens (two-way).

Potrivit raportului, fie că este vorba despre un rezultat al unei economii puternice sau despre un efect secundar al destinderii politicii monetare a băncii centrale, mărfurile rămân la un nivel ridicat pe tot parcursul primului trimestru – mai ales datorită QE2 a Rezervei Federale şi a implicaţiilor acesteia asupra dolarului american. În timp ce inflaţia începe să îşi facă simţită prezenţa, Saxo Bank subliniază faptul că guvernanţii au fost ocupaţi cu amplificarea aşteptărilor în privinţa normalizării ratelor dobânzii.

Analiştii băncii consideră că principala întrebare la care trebuie găsit un răspuns este în ce măsură pieţele au fost susţinute de programul federal de relaxare cantitativă QE2 şi cum se vor descurca pieţele odată cu finalizarea acestuia, la sfârşitul trimestrului.

„Considerăm că momentumul de creştere de pe piaţa de capital va continua şi indicele S&P poate atinge 1385/1400, dar suntem sceptici întrucât analiza noastră finală semnalează dificultăţi în gestionarea costurilor directe şi în menţinerea salariilor la un nivel scăzut”, precizează Steen Jakobsen, Chief Economist, Saxo Bank. “Retorica militantă a Băncii Centrale Europene, care are mult mai multe accente politice decât oricare alta, ne-a prins, într-o oarecare măsură, cu garda jos, având în vedere actuala rată de inflaţie redusă din zona Euro. Cu toate acestea, pentru principalele economii mondiale, ne menţinem convingerea că orice creştere este un pas înainte spre normalizarea unei politici monetare relaxate, mai degrabă decât spre un nou ciclu de micşorare a ratei dobânzilor. În schimb, ne întrebăm dacă toate drumurile duc sau nu spre QE3. Se pare că Rezerva Federală aşteaptă doar o repetare a scăderii economice pentru a avea suficiente argumente care să sprijine o nouă relaxare monetară. Şi, dacă avem dreptate în privinţa mişcării graduale spre QE3, ne aşteptăm ca aurul, argintul şi metalele, în general, să se menţină la un nivel ridicat”, a mai spus Jakobsen.

Saxo Bank Q2 Outlook 2011 include analize şi prognoze ale specialiştilor Saxo Bank cu privire la:
· Economie
· Politica monetară în 2011
· Provocări majore pentru principalele valute
· Opţiuni FX
· Acţiuni
· Mărfuri.

Bucuresti, 14.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *