free download 78 travel guides written by experts

Saxo Bank isi consolideaza capitalul de baza cu 77,5 milioane de euro

Saxo Bank, lider în online trading și specialist în investiții, anunță consolidarea capitalului de bază prin emiterea de bancnote convertibile de nivel 2 în schimbul a 46,25 milioane de euro și prin extinderea capitalului de acțiuni cu 31,25 milioane de euro. CarVal Investors, un lider global de fund management, cu asseturi de peste 10 miliarde de dolari sub administrare, a devenit proprietarul bancnotelor și acționar minoritar prin controlul a 2.5% din capital înainte de această nouă extindere.

Într-o declarație comună, co-fondatorii și co-președinții Saxo Bank, Kim Fournais și Lars Seier Christensen, au declarat: “În procesul de explorare a oportunităților de pe piață, am găsit o combinație care ne permite să consolidăm capitalul de bază prin fonduri adiționale și capital din acțiuni, inițiativă de care vor beneficia Banca, acționarii, investitorii și clienții. Acest proecs permite Saxo Bank nu doar să îndeplinească cerințele de creștere, dar și să-și consolideze poziția pe piață, de jucător important în industrie. Investiția este o dovadă a încrederii în capacitatea băncii de a capitaliza oportunități semnificative de creștere. Spunem bunvenit celor de la CarVal Investors drept noi acționari și proprietari ai bancnotelor.”

Instrumentele financiare de nivel 2 subscriu regulilor fiscale europene și pot fi transformate în acțiuni, dacă raportul acțiunilor de nivel 1 în Saxo Bank Group și/sau Saxo Bank A/S este sub 7%.

După investiție, procentul capitalului obligatoriu al Saxo Bank A/S și Saxo Bank Group este de 22,8% și respectiv 19.0%, în timp ce cerința de solvabilitate se situează la 13.8% și respectiv 12.8%.

Bucuresti, 15.04.2015

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *