free download 78 travel guides written by experts

Saxo Bank introduce tranzactionarea Renminbi-ului chinezesc

Saxo Bank, banca daneză specializată în tranzacționări și investiții online, a anunţat astăzi, posibilitatea tranzacționării USD-CNH pe toate platformele sale de tranzacţii. Clienţii Saxo Bank pot de acum să speculeze pe perechea dolari americani- Renminbi chinezesc.

Cotații în timp real – de până la 3 milioane USD- vor fi disponibile în intervalul obişnuit de tranzacţii de luni, începând cu 8:00 AM, ora Sydney, până vineri la 5:00 PM, ora New York. Tranzacţiile mai mari decât această sumă vor fi disponibile doar pe baza unei cereri de cotare (RFQ – Request for Quotes). Necesarul marjei (Margin Requirement) pentru tranzacţiile USDCNH este de 8%, iar valoarea minimă a unei tranzacţii este de 5.000 USD (valoare nominală).

„În ultimii câţiva ani, guvernul chinez a permis aprecierea valutei renminbi faţă de dolarul american şi a deregularizat gradat tranzacţiile acestei valute. CNH oferă o opţiune importantă de preluare şi gestionare a riscului renminbi şi de expunere la investiţii reale şi rezultate pozitive. Dezvoltarea renminbi-ului CNH offshore este o parte integrală a planurilor strategice mai largi ale Chinei de internaţionalizare şi de transformare a renminbi-ului într-o rezervă monetară viabilă”, a comentat Claus Nielsen, Head of Trading, Saxo Bank.

„Londra, cu ale ei 37 de procente din piaţa forex globală, de două ori mai mare decât a celui mai apropiat rival, New York, tocmai a căpătat aprobarea Chinei pentru a deveni un centru offshore de tranzacţionare a valutei Renminbi. Ne aşteptăm ca, pe viitor, USDCNH să devină o monedă de tranzacţii interesantă pentru clienţii noştri.”

Bucuresti, 13.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *