free download 78 travel guides written by experts

Saxo Bank despre cresterea indexului preturilor de consum in Ungaria

Comentariu al lui Christian Blaabjerg, Chief Equity Strategist Saxo Bank, despre crestera IPC in Ungaria, in ianuarie 2011

"Indexul preturilor de consum in Ungaria a crescut cu 0,7% de la o luna la alta in ianuarie, in conditiile in care, in decembrie, aceasta crestere a fost de 0,4%. Principalul motor al inflatiei a fost pretul mai mare al alimentelor si al carburantilor si, pe deasupra, faptul ca Banca Centrala a Ungariei a crescut la 6% ratele dobanzilor.

Oscilatiile in inflatie nu reprezinta un fenomen specific Ungariei, ci mai degraba ceva ce se intampla intr-o oarecare masura in fiecare dintre tarile care importa alimente si petrol. In ciuda recentei reintoarceri a petrolului si a marfurilor generale, preturile cresc pe masura ce apetitul pentru risc pare sa continue pe directia ascendenta de la nivelul din decembrie anul trecut. Cu toate acestea, nu ne asteptam ca acest trend sa continue la nivel global si, in special, nici in Ungaria, unde o bresa generata de randamente negative si efectele de baza vor avea ca rezultat atenuarea inflatiei. La toate acestea se adauga cresterea nivelului de constientizare a politicienilor asupra faptului ca reformele sunt necesare iar, per total, o scadere a inflatiei ar putea avea loc spre sfarsitul anului. Scaderea inflatiei va duce la rate ale dobanzilor mai mici, cel mai probabil la inceputul anului viitor", subliniaza Christian Blaabjerg.

Bucuresti, 21.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *