bucharest tech week 2021

Sase librarii Carturesti utilizeaza Socrate

 Sistemul integrat de gestiune a întreprinderii Socrate, dezvoltat de compania Bit Software este utilizat în toate cele şase librării Cărtureşti aflate în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.

Activitatea comercială  a librăriilor este gestionată cu Socrate, prin modulele Vânzări, Cumpărări,  Gestiunea stocurilor şi Trezorerie. Modulele sunt integrate cu terminale de tip POS, ceea ce permite o vânzare rapidă si corectă.

Socrate a satisfăcut cu succes toate cerinţele particulare ale activităţii clientului său. Astfel, specific librăriilor este numărul mare de produse, care intră pe stoc în cantităţi mici şi care au timp de păstrare în gestiune limitat (în fiecare saptamână apar cărţi, casete şi cd-uri noi). Soluţia adoptată pentru gestionarea acestui volum mare de intrări constă în folosirea unui sistem de generare  a documentelor de intrare preluând informaţiile primite de la furnizor, sub forma unor fişiere formatate corespunzător. O altă cerinţă este realizarea unor rapoarte de vânzări pe furnizori, care să aducă informaţia de vânzare corectă chiar şi în cazul în care produsul respectiv a trecut prin mai multe procese de recepţie/transfer în diferite locaţii ale sistemului.

Dna. Nicoleta Dumitru, Director General al companiei Direct Client Services, administrator al librăriilor Cărtureşti explică: “Retailul de carte şi produse multimedia prezintă câteva particularităţi din punctul de vedere al gestionării stocurilor şi vânzărilor, ceea ce creează nevoia unui program informatic foarte performant: peste 40.000 de articole, câteva sute de furnizori, moduri diferite de formare a preţurilor, ritm alert de apariţie a titlurilor noi (ceea ce face ca baza de date să crească zilnic), la acestea adăugându-se şi caracteristicile subiective specifice produsului cultural (cicluri de viaţă foarte diferite pentru produse similare, importanţa noutăţii, a informaţiei, influenţe şi tendinţe socio-culturale). Toate aceste aspecte fac practic imposibil un proces decizional corect fără utilizarea unui program de gestiune adecvat.  Sistemul de gestiune Socrate a fost ales încă de la deschiderea celei de-a doua librării Cărtureşti; reţeaua a ajuns deja la 6 librării plus un depozit central care le deserveşte şi, evident, utilitatea sistemului  este incontestabilă.  Un alt punct forte al acestui sistem de gestiune si al echipei de specialişti de la Bit Software îl constituie flexibilitatea şi disponibilitatea de a adapta rapoarte şi functionalităţi pentru cerinţele specifice activităţii noastre”.

Socrate, sistemul integrat de gestiune a afacerii,  acoperă toate ariile funcţionale ale afacerii printr-o  suită de module perfect integrate şi prin instrumente performante de analiză decizională grupate în pachetele Financiar, Comercial,  Producţie şi Business Intelligence. Socrate are la ora actuală 2 000 de utilizatori în peste 150 de firme din România care activează, în principal, în domeniile retail, distribuţie, industria de proces şi servicii.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să ne contactaţi la info@bitsoftware.ro sau să ne vizitaţi la paginile www.bitsoftware.ro; www.socrateplus.ro
 

Bucuresti, 11.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *