Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

SAS colaborează cu Smithsonian și Amazon Conservation pentru a ajuta la protejarea planetei

Cu ocazia Zilei Pământului, SAS, lider în analytics, își reiterează angajamentul de a contribui la crearea unui viitor mai sustenabil, prin inovație socială. Pentru acest obiectiv, compania a aderat la inițiativele Amazon Conservation și Smithsonian Museum of Natural History, care își oferă sprijinul în trei probleme critice pentru mediul înconjurător: oprirea defrișărilor pădurii tropicale, îmbunătățirea sănătății recifelor și reducerea amprentei de carbon SAS.

Protejarea pădurilor tropicale prin date și Inteligență Artificială

Pădurile tropicale au continuat să înregistreze pierderi devastatoare în 2020, pe măsură ce nivelurile de distrugere și defrișare au crescut, în timp ce eforturile de conservare și îmbunătățire au stagnat din cauza efectelor pandemiei. Anul trecut, de Ziua Pământului, SAS a lansat un proiect global de inovare socială pentru a utiliza inteligența artificială crowd-driven în sprijinul urmăririi și, în cele din urmă, stopării defrișărilor în pădurea tropicală amazoniană. În timp ce această primă fază se află în desfășurare și acoperă peste 845.000 de kilometri pătrați din Amazon, începând cu luna martie a anului acesta, SAS și-a reiterat angajamentul pentru această cauză și își unește forțele cu organizația non-profit Amazon Conservation. Acest proiect va extinde domeniul de aplicare și eforturile pentru identificarea și urmărirea defrișărilor ilegale și accelerarea intervenției prin monitorizarea zonelor cheie ale Amazonului.

„În calitate de lider global în anaytics, simțim responsabilitatea de a folosi tehnologia și resursele proprii pentru a găsi răspunsuri la cele mai presante nevoi ale lumii. Însă, puternica forță de schimbare în acest sens stă în pasiunea și angajamentul echipelor noastre față de inovația socială”, a declarat Susan Ellis, Brand Director și Head of Social Innovation Programs în cadrul SAS.

SAS logo

Studiile efectuate de oamenii de știință au sugerat că Amazonul se află aproape de punctul în care nu va mai putea produce propriile precipitații și va deveni, cel mai probabil, o savană uscată. Parteneriatul Amazon Conservation cu SAS se va focusa, astfel, pe problema defrișărilor ilegale, provocate de oameni.

Ca parte a experienței actuale de crowdsourcing, SAS și Amazon Conservation vor încorpora alerte de defrișare dezvoltate de laboratorul Global Analysis and Discovery (GLAD) al Universității din Maryland, care utilizează imagini prin satelit de înaltă rezoluție pentru a colecta săptămânal date despre defrișările din tropice. Prin prioritizarea zonelor protejate și a teritoriilor indigene extrem de amenințate, proiectul va exploata puterea mulțimii și Inteligența Artificială pentru a ajuta la automatizarea procesului de identificare a acțiunii, dacă defrișările au cauze naturale sau sunt provocate de oameni.

„Amazonul a înregistrat în 2020 date record de defrișări, cu 2,27 milioane de hectare în cele nouă țări pe care le cuprinde – ceea ce reprezintă o creștere cu peste 17 procente a pierderilor de pădure comparativ cu 2019, când incendiile din regiune au devenit virale. Sper ca acest efort de crowdsourcing să ne ajute nu doar să punem un instrument atât de necesar în mâinile localnicilor, care pot opri defrișările, ci să reprezinte și o oportunitate pentru oameni de a afla despre ce se întâmplă pe teren și de a lua măsuri”, a spus John Beavers Executive Director at Amazon Conservation

Îmbunătățirea sănătății recifelor prin conștientizare

SAS colaborează cu inițiativa HR4HP coordonată de Smithsonian Museum of Natural History pentru a utiliza datele colectate de la zeci de parteneri regionali în ultimii 14 ani, cu scopul educării comunității globale cu privire la modul în care acestea pot ajuta la protejarea și îmbunătățirea sănătății recifului Mesoamerican (MAR), care găzduiește cel mai mare recif de barieră din emisfera occidentală.

Recunoscut la nivel mondial ca un nucleu al biodiversității marine, MAR se întinde pe o distanță de cca.1000 km de-a lungul coastei Honduras, Guatemala, Belize și Mexic. Peste 2 milioane de oameni depind de MAR pentru a-și câștiga traiul, în timp ce pentru mulți alții înseamnă obținerea alimentelor, medicamentelor, respectiv protecție împotriva furtunilor și a creșterii nivelului mării. HR4HP lucrează pentru a proteja acest ecosistem important.

Numeroși factori, inclusiv pescuitul excesiv, schimbările climatice, creșterea poluării și a habitatelor umane au pus în pericol bunăstarea MAR. Pentru a ajuta persoanele să înțeleagă de ce reciful este în pericol, SAS a stabilit un parteneriat cu HR4HP pentru a aduce în atenția publicului instrumente privind sănătatea recifelor, respectiv EcoAudit 2021 și Reports Cards 2020 din cadrul GatherIQ, o aplicație gratuită care permite utilizatorilor să se implice în obiectivele Națiunilor Unite de dezvoltare sustenabilă, pentru a face lumea un loc mai bun până în 2030.

Prin atragerea atenției asupra datelor privind sănătatea recifelor, oamenii pot afla noi informații despre ele și cum acțiunile individuale le impactează direct. Activitatea HR4HP a contribuit la îmbunătățirea stării MAR, dar este necesar creșterea gradului de conștientizare, precum și măsuri implementate pentru a face diferența și a ajuta această resursă să continue să înflorească.

Reducerea amprentei de carbon prin decizii mai inteligente

SAS se angajează să-și reducă amprenta de carbon și folosește propriul software pentru a gestiona și raporta performanța de mediu. Concret, obiectivele companiei de reducere a emisiilor au fost recent aprobate de inițiativa Science Based Targets, ce sunt în concordanță cu nivelurile necesare pentru îndeplinirea obiectivelor Acordului de la Paris. Obiectivele SAS referitoare la emisiile de gaze cu efect de seră din operațiunile sale (domeniile 1,2 și 3) sunt în concordanță cu reducerile necesare pentru a menține încălzirea la 1,5 ° C și pentru a evita cele mai dăunătoare efecte ale schimbărilor climatice.

Despre Amazon Conservation

Amazon Conservation este o organizație non-profit care unește știința, inovația și oamenii pentru a proteja Amazonul – cea mai mare pădure sălbatică de pe Pământ. Amazon Conservation a demarat eforturile de conservare a zonelor tropicale încă din 1999, pornind ca o Alianță a trei organizații locale din Peru, Bolivia și SUA.

Healthy Reefs for Healthy People

Inițiativa Reefs Healthy for Healthy People (HR4HP) reprezintă o colaborare între 73 de organizații din regiunea recifului Mesoamerican, condusă de Smithsonian’s National Museum of Natural History. Lansat în 2003, HR4HP a fost fondat pe premisa că recifele sănătoase sunt esențiale pentru susținerea oamenilor sănătoși. HR4HP implică partenerii într-un proces standardizat de colectare, analiză și interpretare a datelor pentru a îmbunătăți gestionarea ecosistemului recifelor, care servește la creșterea gradului de asimilare a subiectului de către manageri, decidenți politici și alți lideri preocupați de sănătatea recifelor și de a crea un forum deschis pentru schimbul de informații.

Despre SAS

SAS este liderul soluțiilor de analytics. Prin intermediul serviciilor și soluțiilor software inovatoare, SAS sprijină și inspiră clienți din întreaga lume să transforme datele în informații valoroase. SAS gives you THE POWER TO KNOW®.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *