Sapte Seri sprijina lupta impotriva HIV si SIDA

Şapte Seri, cel mai puternic ghid săptămânal de informaţie culturală şi petrecere a timpului liber sprijină cel mai recent proiect al organizaţiei Tineri pentru Tineri denumit „Zona de informare a tinerilor”.

Sub sloganul „Fii cool! Fii inspirat! Fii tu!”, campania a fost iniţiată ca urmare a rezultatelor studiului „Servicii de sănătatea reproducerii destinate tinerilor”. Prin acest proiect, organizaţia neguvernamentală Tineri pentru Tineri pune la dispoziţia tinerilor servicii de specialitate, cum ar fi: informare şi consiliere pe tema bolilor cu transmitere sexuală, servicii de planificare familială, inclusiv oferirea de mijloace de protecţie gratuite.

Publicul vizat este reprezentat de categoria persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani, iar campania urmăreşte promovarea accesului la educaţie, informare şi servicii de sănătate, punându-se accent pe sănătatea reproducerii, planificare familială şi pe formarea abilităţilor privind viaţa de familie.

Campania îşi propune, de asemenea, îmbunătăţirea calităţii vieţii tinerilor prin implicarea lor activă în programe de sănătatea reproducerii şi militarea pentru drepturile adolescenţilor şi copiilor la nivel naţional şi internaţional.

Acesta nu este primul proiect social pe care Şapte Seri îl susţine. La sfârşitul lunii martie, ghidul a sprijinit lupta împotriva cancerului într-un concert dedicat copiilor orfani care suferă de cancer.

“Proiectele de acest gen sunt necesare în număr cât mai mare la noi în ţară, aceasta deoarece există numeroase probleme sociale cauzate, printre altele, de lacune informaţionale. Oamenii care sunt afectaţi direct de aceste probleme trebuie să fie în permanenţă informaţi cu privire la ajutorul de care pot beneficia, iar în acest caz mass-media are un rol esenţial”, declară Adriana Petrescu, Director de Strategie la Kopa Publicaţii Grup, cu privire la importanţa susţinerii proiectelor sociale de către media.
ŞAPTE SERI îşi propune ca până la sfârşitul anului să continue şirul proiectelor umanitare, prin oferirea de ajutor unor categorii de populaţie defavorizate.

Despre ŞAPTE SERI:

ŞAPTE SERI este cel mai puternic ghid săptămânal de informaţie culturală şi petrecere a timpului liber, distribuit gratuit în 120.000 de exemplare în Baia-Mare, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Oradea, Piteşti, Satu-Mare, Timişoara şi 60.000 de exemplare în ediţia de Bucureşti.

Cititorul ŞAPTE SERI este activ, călător, cu vârstă cuprinsă între 18 şi 40 de ani, însetat de noutate, artă şi valoare.

Bucuresti, 25.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *