metalshow

Saptamanile de poveste continua la Radio Romania Cultural

STORYmania va provoaca la… documentar. De luni pana joi, de la ora 16.00, Radio Romania Cultural v-a pregatit o noua saptamana cu povestiri interesante.

Saptamana incepe cu un documentar interesant despre istoria zonei Buzesti – Berzei si despre relevanta sociala a acestei bucati din Bucurestiul de odinioara. Opinii pro si contra despre modernizarea si construirea noului bulevard Buzesti – Berzei – Uranus vor exprima invitatii speciali ai emisiunii – istoricii Neagu Djuvara, Andrei Pipidi, arhitectii Dan Marin, Bogdan Fezi si reprezentanti ai Ministerului Culturii.

Marti, STORYmania va invita sa luati Targu-Muresul la pas si il strabateti fara graba pentru a-i afla secretele. „Povestea orasului Targu Mures” (partea I) face parte dintr-o serie de 13 episoade difuzate in fiecare marti intre orele 16.05 – 16.30 in cadrul unui proiect realizat in premiera de jurnalista Sorina Bota si produs de Radio Targu-Mures. „Povestile orasului” vor fi adunate intr-un audio-book care va fi lansat in luna mai a acestui an.

Miercuri, la RRC, puteti descoperi povestea lui Aldo Blaga, tanarul roman care a devenit faimos prin intermediul Youtube-ului, in timp ce joi va oferim poarta catre lumea copilariei, in timp ce ascultati povestea Muzeului de trenulete de la Sinaia, amplasat in fosta Gara Regala..

Episoadele cartii scrise de STORYmania pot fi urmarite dupa cum urmeaza:
· luni, 14 martie – Povestea zonei Buzesti – Berzei – realizator Adina Dragomir.
· marti, 15 martie – Povestea orasului Targu-Mures (1) – realizator Sorina Bota.
· miercuri, 16 martie – Aldo Blaga sau cum poate Youtube sa te faca faimos – realizator Delia Oniga.
· joi, 17 martie – Glasul rotilor de… trenulete – realizator Daniela Vasile.

STORYmania este o emisiune cu datele tehnice ale unui feature si pretentia unei povesti care se scrie audio. Si in care apar filme, experimente socio-culturale, portrete contemporane, analiza extinsa a unui fenomen artistic, controversa iscata in jurul unei carti, dilema morala ivita de o noua descoperire stiintifica, protestul de principiu in fata unui realitati nuantate sau aplauzele de rigoare la rampa lansarii unui proiect valoros.

Bucuresti, 11.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *