Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

SAPPHIRE pregatiti sa lanseze placa de baza Z77

SAPPHIRE Technology, producător şi furnizor global de soluţii grafice, plăci de bază şi solutii multimedia a anuntat o noua placă de bază dezvoltată pentru a susţine cea mai nouă familie CPU de la Intel.

SAPPHIRE Pure Platinum Z77/K este o placă ATX completă ce suportă noua familie de procesoare i7/i5/i3 utilizând socket LGA 1155. Include implementarea completă a funcţiilor chipset, inclusiv suport multiplu PCI-Express 3.0 Gen3, USB 3.0, SATA 6G şi suport extins I/O. Sunt oferite patru socket-uri dual channel, ce susţin până la 16GB de memorie DDR3 cu actuala tehnologie (maximum 32GB atunci când modulele potrivite vor fi disponibile).

Placa detine de patru porturi SATA2 3Gb/s şi două porturi SATA3 6Gb/s ce dispun de suport pentru AHCI şi RAID, montate pe marginea plăcii cu conectori unghiulari. Conectivitatea avansată este oferită de către un LAN Realtek Gigabit şi un al doilea LAN Killer E2200 Gigabit oferit opţional. Există patru porturi USB 3.0 (două poziţionate ȋn spate iar două pe un header susţinut de panoul frontal de ȋnaltă calitate) precum şi zece porturi USB 2.0 (patru poziţionate pe panoul din spate). Panoul din spate mai oferă SPDIF precum şi configuraţie standard I/O pentru onboard HD 7.1 Audio. Ieşirile pentru grafică on-chip Intel HD sunt DVI, HDMI şi VGA.

Suportul de extins este furnizat de patru sloturi PCI-Express Gen 3.0 X16, ce permite utilizarea a patru plăci video ȋn CrossFireX. Dispune de asemenea de două sloturi PCI-Express. Un conector standard 4-pin Molex situat pe marginea plăcii poate fi utilizat pentru a furniza energie suplimentară atunci când sunt utilizate mai multe plăci.

Multe functii usor de utilizat au fost incorporate in SAPPHIRE Pure Platinum Z77/K, cum ar fi display debug digital si un buton reset pentru BIOS, precum si butoane de start si resetare sistem. Acestea sunt deosebit de utile entuziastilor interesati de tuning de performanta sau overclocking. Dispoziţia unui Dual BIOS permite efectuarea de actualizări şi experimentări. Această placă dispune de SAPPHIRE QBIOS, un BIOS UEFI uşor de utilizat cu multe funcţii de overclocking şi include S_BIOS ce permite utilizatorului să actualizeze şi să efectueze back up din BIOS – nu este nevoie de boot de pe un disc extern. Pentru entuziastul extrem, suporturi pentru testul de voltaj au fost implementate pe marginea plăcii pentru voltajul critic de pe CPU si memorie.

Calitatea de fabricare a SAPPHIRE Pure Platinum Z77/K este ȋnaltă. Dispune de PCB multistrat negru şi utilizează conectori de ȋnaltă calitate placaţi cu aur pentru USB 3.0 şi LAN. Incorporează multe dintre funcţiile high end asociate cu brandul SAPPHIRE, precum utilizarea condensatorilor solizi de ȋnaltă fiabilitate dispuşi pe toată suprafaţa plăcii. Circuitul de reglare voltaj PWM multi-fază atât pentru CPU cât şi modulele de memorie ȋncorporează chocke-urile SAPPHIRE Diamond Black ce prezintă coolere care au fost utilizate pe plăcile video high end SAPPHIRE.

Uneltele de monitorizare hardware şi software-ul proprietar SAPPHIRE Mainboard TriXX permit utilizatorilor să regleze şi să corecteze un şir de parametri de sistem ȋn timp ce optimizează performanţa CPU.

Bucuresti, 10.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *