bucharest tech week 2021

SAPPHIRE ofera o racire mai buna pentru nucleul Hawaii

SAPPHIREModele de top R9 echipate cu Tri-X, clock-uri mai rapide si dual BIOS

SAPPHIRE Technology a anuntat doua noi modele de top din seria R9 de placi grafice. Ambele modele dispun de cooler-ul Tri-X, clock-uri mai ridicate si dual BIOS.
SAPPHIRE R9 290X Tri-X este bazata pe arhitectura interna GCN (graphics core next) de la AMD cu 2816 unitati de procesoare stream si clock-uri de pâna la 1040Mhz. Este echipata cu 4GB de memorie GDDR5 pe o interfata de 512 bit si acum prezinta overclocking din fabrica la 1300 MHz (5.2GHz efectivi) oferind o latime de banda mai larga fata de modelul de referinta. SAPPHIRE R9 290 Tri-X dispune de 2560 unitati de procesare stream si clock-uri de pâna la 1000 Mhz. Este de asemenea echipata cu 4GB de memorie GDDR5 pe o interfata de 512-bit cu o frecventa de 1300 MHz (5.2GHz efectivi).

Ambele modele sunt bazate pe acelasi PCB de referinta cu sistem de racire custom dezvoltat de SAPPHIRE. Cooler-ul SAPPHIRE Tri-X, introdus prima data pe modelul R9 280X editie TOXIC, utilizeaza trei ventilatoare cu rulmenti special conceputi anti-praf si lamele tip turbina pentru a oferi un flux de aer eficient la nivele de zgomot reduse, iar design-ul acestui cooler asigura racirea zonelor cu temperaturi ridicate.

SAPPHIRE Tri-X 9

Racirea este extrem de importanta in cazul seriei R290 deoarece performantele sunt limitate de catre sistem atunci când temperatura nucleului graphic ajunge la nivele mai ridicate. SAPPHIRE a modificat profilurile de viteza la modelele Tri-X intr-un mod mai liniar de care compania este convinsa ca in felul acesta se pot obtine performante sustenabile la temperaturi mai reduse. Testele interne demonstreaza ca un cooler Tri-X poate obtine temperaturi mult mai scazute fata de design-ul de referinta (vezi schema de mai jos).

Cu suport pentru format Ultra HD (display 4K) si tehnologie AMD Eyefinity multi-screen, seria SAPPHIRE R9 290 maximizeaza experienta vizuala pentru lucru sau divertisment prin calitatea vizuala superioara si display-ul de inalta rezolutie. Utilizeaza interfata PCI-Express 3.0 si ofera suport nativ AMD CrossFire fara a fi nevoie de elemente auxiliare.

Seria SAPPHIRE R9 290 dispune de tehnologia TruAudio de la AMD, oferind un nivel avansat de continut audio, ce va inconjura gamerii cu un mediu audio realist fie ca este redat prin casti sau boxe. Un procesor audio dedicat din nucleul grafic pune la dispozitia modelului SAPPHIRE R9 290 capacitatea de a oferi o sonorizare clara in detaliu ce include ecouri si medii realiste cu sunet surround.
In afara de performantele superioare pe care le ofera, SAPPHIRE a implementat DUAL BIOS pe modelele Tri-X, pentru ca acestea sa fie compatible atât cu implementarile UEFI cât si cu cele BIOS.

Modelele SAPPHIRE Tri-X se afla in desfasurare si vor fi disponibile prin partenerii etail si retail. Produsele retail vor include modele special ambalate cu o editie gratuita a jocului Battlefield 4.

Pentru mai multe informatii vizitati www.sapphiretech.com

Bucuresti, 06.01.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *