free download 78 travel guides written by experts

SAPPHIRE lanseaza seria R9 285 de placi grafice

Noua serie beneficiază de cooler Dual-X şi o ediţie compactă OC ȋn format ITX

SAPPHIRE Technology a anunţat trei noi modele din seria de succes R9 de plăci grafice bazate pe arhitectura internă GCN (Graphics Core Next) de la AMD.

SAPPHIRE R9 285 Dual-X este un nou model de la SAPPHIRE ce prezintă un nucleu optimizat GCN şi cooler Dual-X. Dual-X, cu două ventilatoare tip turbină şi setul de heatpipe-uri graduale, este un design ce a primit numeroase aprecieri la generaţiile anterioare de produse. Modelul standard R9 285 oferă 2GB de memorie GDDR5 cu un clock de 1375MHz (5.5GB/s efectivi) şi un nucleu de 1792 procesoare stream la frecvenţa de 918 MHz. Versiunea OC a modelului R9 285 oferă o frecvenţă mai ridicată pentru nucleu de 965 MHz şi 1400 MHz pentru memorie (5.6GB/s efectivi).

In acelaşi timp SAPPHIRE introduce ediţia R9 285 ITX Compact. Dezvoltată ȋn mod special pentru sistemele PC de dimensiuni reduse, acest model dispune de un PCB mai scurt, de doar 171mm şi un cooler eficient bazat pe heatpipe şi ventilator. Cu acelaşi nucleu GCN ȋn arsenal ca şi modelele Dual-X, versiunea ITX Compact nu este deloc lentă cu core clock-uri de 928 MHz şi 1375MHz (5.5GB/s efectivi) pentru memorie.

Toate cele trei modele beneficiază de noile caracteristici AMD GCN, ce includ tehnologie AMD Trueaudio pentru o redare realistă a sunetului ȋn sesiunile de gaming, cât şi AMD Image quality enhancement, AMD HD Media accelerator şi AMD PowerTune pentru performanţe optime. In acelaşi timp modelele oferă suport pentru cele mai noi jocuri şi aplicaţii cu DirectX 12 şi OpenGL 4.4 iar Dual BIOS-ul on-board suportă atât sistemele UEFI cât şi cele native.

Toate modelele oferă şi suport AMD Eyefinity, pentru configuraţii multiplu monitor. Acestea sunt optimizate pentru configuraţii CrossFire pentru performanţe accelerate prin utilizarea mai multor plăci grafice pe o placă de bază cu suport dedicat. Nu sunt necesare cabluri de interconectare deoarece suportul CrossFire este activat prin interfaţa PCI-Express.

APP acceleration este de asemenea prezentă pentru performanţe optimizate ȋntr-o gamă largă de aplicaţii ce utilizează capacitatea de procesare stream şi caracteristici hardware specific ale arhitecturii grafice GCN. Printre aplicaţiile tipice se numără codarea şi decodarea video, compresie şi multiplexing pentru distribuţie media, gaming şi conferenţiere video. APP acceleration poate ȋn acelaşi timp ȋmbunătăţi sarcini precum navigarea pe Internet, aplicaţiile Office sau compresia video cu software suportat.

Seria R9 285 de plăci grafice de la SAPPHIRE va fi disponibilă ȋncepând cu 2 septembrie prin intermediul canalelor de distribuţie etail şi retail.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sapphiretech.com.

Bucuresti, 02.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *