metalshow

SAPPHIRE HD 6990 asigura performante si caracteristici de top

Cea mai rapidă placă Dual GPU de până acum!
SAPPHIRE Technology, cel mai mare producător și furnizor la nivel mondial de soluții grafice ce au la bază tehnologia AMD a adăugat seriei HD 6000 un nou model de top ce aduce performanțe record gamei – SAPPHIRE HD 6990.

Arhitectură nouă – noi caracteristici

Noua SAPPHIRE HD 6990 este o placă dual-GPU ce prezintă cea mai nouă arhitectură de la AMD. Aceasta asigură o putere de calcul paralel masivă, pentru grafică și alte aplicații accelerate. Este dotată cu 4GB de memorie GDDR5 adusă la 1250MHz (5.0GHz efectivi). O componentă cheie a acestei plăci este un dual-BIOS selectabil printr-un întrerupător, care permite utilizatorului să aleagă o viteză de clock de 830MHz pentru Performanță sau 880MHz pentru uz Extrem.

AMD PowerTune – un soft de administrare a energiei în mod dinamic introdus pentru prima dată pe HD 6970 – permite plăcii HD 6990 să asigure performanțe maxime consumând între 375W (Performanță) și 450W (Extrem). Conectorii Dual 8-pin PCI Express sunt special concepuți pentru a suporta setarea Extrem, iar utilizatorii sunt sfătuiți să-și echipeze sistemul cu o sursă puternică pe măsură pentru a suporta acest mod.

Seria SAPPHIRE HD 6900 prezintă cea mai nouă tehnologie de la AMD proiectată pentru a suporta toate caracteristicile Microsoft DirectX 11 și DirectCompute 11. GPU-urile sunt construite prin procesul AMD de 40nm pentru a permite performanțe ridicate cu un consum redus de energie. Dintre caracteristicile avansate hardware menționăm o unitate de Teselare avansată, de până la trei ori mai puternică decât generațiile anterioare și noile opțiuni de filtrare a imaginii și AA. Are compresie dedicată a Texturilor HDR, suportă comunicarea multi-thread cu nucleele CPU ale sistemului, și prezintă de asemenea suport încorporat pentru multe instrucțiuni DirectCompute 11, suport 3D stereoscopic și HDMI 1.4a.

Eyefinity

Pe lângă claritatea spectaculoasă a imaginii, viteza și efecte vizuale, seria SAPPHIRE HD 6900 suportă și modul AMD multi-afișaj cunoscut drept Eyefinity. Acesta permite unui singur GPU să afișeze imagini pe mai multe monitoare, permițând noi și interesante posibilități nu numai pentru jocurile multi-ecran dar și pentru sistemele informaționale, multimedia și afișajele promoționale.
HD 6990 are o ieșire DVI, și patru mini-DisplayPort. Suportă astfel până la cinci monitoare în modul Eyefinity. Cu ajutorul lansării anunțate a driverelor DisplayPort v1.2, va fi posibilă înșiruirea mai multor monitoare DisplayPort v1.2 dintr-un singur port DisplayPort. Două adaptoare mini-DisplayPort la DVI și un adaptor HDMI se găsesc în pachet, permițând folosirea unei game extinse de configurații de monitoare.

Video, audio și 3D

Ca și generațiile anterioare, seria SAPPHIRE HD 6900 are un UVD hardware încorporat (Unified Video decoder) – această tehnologie se află deja la a treia generație, reducând în mod considerabil încărcarea CPU-ului și asigurând decodare lină pentru conținut Blu-ray™ și HD atât pentru codecurile VC-1 și H.264, precum și pentru fișierele Mpeg, și suport pentru Codarea Video Multiple View pentru Blu-Ray 3D.

Dolby TrueHD și DTS-HD Master Audio sunt suportate, iar capacitatea HDMI a fost de asemenea îmbunătățită la versiunea HDMI 1.4a. Aceasta asigură acum culori bogate, rezoluții înalte îmbunătățite pentru aplicațiile Digital Theatre și suport 3D stereoscopic precum și audio 7.1 high bit-rate.

Aplicații accelerate

Procesoarele multi-flux de pe seria HD 6900 pot fi folosite pentru accelerarea altor aplicații cum ar fi codarea video. Cele mai noi generații de navigatoare web pot fi accelerate de către GPU, abilitate folosită de asemenea și în mărirea productivității în Microsoft Office 2010.

Seria SAPPHIRE HD 6900 este susținută de un driver grafic AMD certificat DirectX 11 WHQL ce permite suport pentru toate caracteristicile cheie DirectX 11 atât pentru experiențe fenomenale în jocuri precum și accelerarea aplicațiilor suportate cât și noi posibilități de configurare.

Bucuresti, 16.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *