free download 78 travel guides written by experts

SAPPHIRE HD 4730 aterizeaza in Europa

Performanţe grafice la preţuri competitive

Urmând lansarea încununată de succes a primului procesor grafic construit pe tehnologia de 40nm, HD4770, SAPPHIRE Technology, cel mai mare producător şi furnizor de soluţii grafice AMD/ATI, a început distribuţia modelului SAPPHIRE HD 4730 – o placă grafică puternică din segmentul midrange, foarte atragătoare pentru entuziaştii cu un buget redus.

Asemănător plăcilor grafice SAPPHIRE din segmental high end, noul HD 4730 foloseşte memoria GDDR5 şi puternica arhitectură grafică a diviziei AMD, ATI, integrând unităţi de procesare stream multi-scop, arhitectura destinată managementului memoriei şi decodare video hardware on-chip.

SAPPHIRE HD 4730 deţine 640 de unităţi de procesare stream – de două ori mai multe decât generaţia precedentă de plăci grafice mid-range – şi o viteză a nucleului de 750MHz – mai mare decât cea oferită de către produsele competitoare – împreună cu 512MB GDDR5 cu o interfaţă de 128-biţi, ce funcţionează la frecvenţa de 900MHz (3600MHz efectiv). SAPPHIRE HD 4730 oferă niveluri de performanţă excelente pentru gaming sau randarea imaginilor, la un preţ foarte competitiv. 

Asemănător generațiilor precedente, SAPPHIRE HD 4730 oferă suport DirectX10.1 pentru o performanță de randare sporită și pentru afișarea efectelor speciale de lumini implementate în cele mai recente jocuri. Seria SAPPHIRE HD 4730 utilizează interfața PCI-Express Gen2 și deține conectori pentru cabluri CrossFireX bridge, permițând folosirea simultană a două plăci grafice pe o placă de bază compatibilă CrossFireX pentru a atinge niveluri de performanță și mai ridicată. SAPPHIRE HD 4730 foloseşte un sistem de răcire convenţional pe două slot-uri optimizat pentru a genera un zgomot redus şi deţine porturi dual-link DVI, VGA şi HDMI integrate, permiţând configuraţii de două display-uri fără a folosi adaptoare.

Plăcile grafice SAPPHIRE din seria HD 4000 integrează cea mai recentă tehnologie ATI Avivo™ HD pentru un afișaj video îmbunătățit. Ele dețin o nouă generație UVD (Unified Video decoder) hardware care ajută la reducerea considerabilă a încărcării CPU-ului și oferă o decodare cursivă a conținutului Blu-ray™ și HD DVD atât pentru codecurile VC-1 și H.264, cât și pentru fișierele Mpeg. Tehnologia integrată pentru upscaling asigură cea mai bună calitate pentru conținutul DVD-urilor video. Cu ajutorul celor mai recente drivere, SAPPHIRE HD 4770 oferă și posibilitatea de procesare ATI Stream folosită în cazul accelerării transcodării video și a altor aplicații compatibile.

Plăcile grafice SAPPHIRE din seria HD 4000 sunt certificate Microsoft Windows Vista™ Premium și sunt suportate de către suita software ATI Catalyst®, asigurând clienților acces continuu la actualizări software pentru performanță, stabilitate și funcții suplimentare. 

Bucuresti, 17.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *