free download 78 travel guides written by experts

SAPPHIRE aduce inapoi modelele HD 5850 si HD 5830 ca editii Xtreme – mai bune ca niciodata

Apreciată ca având cea mai interesantă dezvoltare în domeniul graficii pe parcursul a câtorva generații, seria originală SAPPHIRE HD 5800 a inclus nu numai cel mai rapid GPU individual dar a fost și prima familie de plăci video din lume ce a susținut caracteristicile grafice avansate ale Microsoft DirectX 11 și afișaje multi-monitoare în modul Eyefinity. Acum s-a întors – aducând în seria SAPPHIRE HD 5800, edițiile Xtreme!

Două modele vor fi disponibile din Aprilie 2011 – SAPPHIRE HD 5850 Xtreme și SAPPHIRE HD 5830 Xtreme. Amândouă reprezintă un raport spectaculos valoare/preț – și suportă cele mai noi jocuri și aplicații.

Având o interfață pentru memorie de 150GB/s pentru 1GB de memorie GDDR5, și o arhitectură GPU cu un total de 1440 procesoare de flux și 72 de unități de textură, noua SAPPHIRE HD 5850 Xtreme suportă fără probleme aplicații și jocuri mai vechi pe DirectX10.1, DirectX 10 și DirectX 9.0 – asigurând nivele incredibile de performanță, detaliu, transparență și efecte vizuale în cele mai noi jocuri și aplicații DX11.

Nu departe se află SAPPHIRE HD 5830 ediția Xtreme cu cele 1120 procesoare de flux și 56 de unități de textură. Cu vitezele sale de clock de 800MHz și 1GB de memorie DDR5 la 1000MHz (4GHz efectivi), placa aceasta reprezintă o adevărată realizare la capitolul valoare/preț pentru jucători.

Ambele plăci se bucură de noua tehnologie de răcire originală SAPPHIRE și ajustarea optimizată a voltajelor, care împreună cu vitezele de clock și memorie pot fi modificate cu ajutorul softului SAPPHIRE TriXX (gratuit pentru descărcare) pentru îmbunătățirea performanțelor. Ambele plăci oferă suport pentru toate caracteristicile grafice avansate ale Microsoft DirectX 11 și asigură claritate video spectaculoasă, viteză și efecte vizuale.

Seria SAPPHIRE HD 5800 are un UVD (Unified Video decoder) încorporat hardware ce reduce considerabil încărcarea procesorului și asigură decodare lină a conținutului Blu-ray™ și HD pentru codecurile VC-1, H.264 și fișierele Mpeg. În seria SAPPHIRE HD 5800, UVD-ul poate decoda simultan două fluxuri video HD 1080p și poate afișa video HD cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI este compatibilă HDMI 1.3a și suportă Dolby TrueHD și DTS-HD Master Audio.

Pe lângă claritatea spectaculoasă a imaginii, viteza și efectele vizuale, seria SAPPHIRE HD 5800 Xtreme suportă modul multi-monitor cunoscut drept Eyefinity. Acesta permite unui singur GPU să afișeze imaginea pe mai multe monitoare și să le considere ca o singură suprafață unitară – sau ca o suprafață mare de afișaj.

Seria SAPPHIRE HD 5800 este susținută de driverul grafic AMD DirectX 11 certificat WHQL care asigură suport pentru toate componentele cheie ale DirectX 11 necesare pentru noi experiențe în jocuri și pentru accelerarea noilor generații de aplicații de performanță.

SAPPHIRE HD 5850 și HD 5830 edițiile Xtreme vor fi distribuite începând cu Aprilie 2011.

Toate mărcile sunt înregistrate.

Pentru mai multe detalii vizitați www.sapphiretech.com.

Bucuresti, 12.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *