free download 78 travel guides written by experts

SAPPHIRE a inceput distributia modelului HD 4770

Grafică de înaltă performanță la un preț mid-range

SAPPHIRE Technology, cel mai mare producător și distribuitor global de soluții grafice AMD/ATI a început distribuția modelului SAPPHIRE HD 4770 – o placă grafică mid-range puternică, ce aduce noi niveluri de performanță grafică și video pentru entuziaștii sensibili la preț.

Noua SAPPHIRE HD 4770 este prima placă grafică, din clasa ei, ce folosește memorie GDDR5 și are la bază primul GPU construit vreodată cu ajutorul tehnologiei de fabricație pe 40nm. Placa folosește puternica arhitectură grafică dezvoltată de către ATI, divizia AMD, încorporând unități de procesare stream multi-scop și o arhitectură îmbunătățită pentru managementul memoriei. 

Cu ajutorul celor 640 de unități de procesare stream – de două ori mai multe decât generația precedentă de plăci grafice mid-range – și al vitezei nucleului de 750MHz, ajutat de 512MB memorie GDDR5 la frecvența de 800MHz (3200MHz efectivi), SAPPHIRE HD 4770 oferă un nivel de performanță fantastic în jocuri și în procesele de randare a imaginilor. Placa este capabilă de o performanță de calcul excepțională, 960Gflops, o lățime de bandă de 51.2GB/s pentru memorie și 24GTexels/s pentru texture fill rate.

Noua tehnologie pe 40nm oferă toate acestea cu un consum de energie redus, puterea totală necesară pentru funcționarea plăcii fiind de 80W, managementul dinamic al consumului de energie electrică reducând de multe ori această valoare. Primele modele din noua serie folosesc un sistem de răcire activ pe două sloturi și oferă ieșiri dual DVI și TV-Out, conexiunile HDMI (cu Audio) putându-se realiza cu ajutorul adaptorului inclus în pachet.  În săptămânile următoare, SAPPHIRE va lansa noi versiuni – inclusiv câteva modele Special Edition.

Asemănător generațiilor precedente, SAPPHIRE HD 4770 oferă suport DirectX10.1 pentru o performanță de randare sporită și pentru afișarea efectelor speciale de lumini implementate în cele mai recente jocuri. Seria SAPPHIRE HD 4770 utilizează interfața PCI-Express Gen2 și deține conectori pentru cabluri CrossFireX bridge, permițând folosirea simultană a două plăci grafice pe o placă de bază compatibilă CrossFireX pentru a atinge niveluri de performanță și mai ridicată.  

Plăcile grafice SAPPHIRE din seria HD 4000 integrează cea mai recentă tehnologie ATI Avivo™ HD pentru un afișaj video îmbunătățit. Ele dețin o nouă generație UVD (Unified Video decoder) hardware care ajută la reducerea considerabilă a încărcării CPU-ului și oferă o decodare cursivă a conținutului Blu-ray™ și HD DVD atât pentru codecurile VC-1 și H.264, cât și pentru fișierele Mpeg. Tehnologia integrată pentru upscaling asigură cea mai bună calitate pentru conținutul DVD-urilor video. Cu ajutorul celor mai recente drivere, SAPPHIRE HD 4770 oferă și posibilitatea de procesare ATI Stream folosită în cazul accelerării transcodării video și a altor aplicații compatibile.

Plăcile grafice SAPPHIRE din seria HD 4000 sunt certificate Microsoft Windows Vista™ Premium și sunt compatibile cu suita software ATI Catalyst®, asigurând clienților acces continuu la actualizări software pentru performanță, stabilitate și funcții suplimentare. 

Bucuresti, 28.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *