free download 78 travel guides written by experts

Sanofi și Verily Life Sciences anunță lansarea Onduo

un joint venture cu scopul de a dezvolta o platformă  complexă, care să contribuie la gestionarea diabetului
 
– Dr. Joshua Riffa a fost numit Chief Executive Officer –

– Au fost încheiate colaborări cu Allegheny Health și Sutter Health, furnizori regionali de servicii medicale –

Sanofi și Verily Life Sciences LLC, o companie Alphabet, (denumită anterior Google Life Sciences) au anunțat lansarea Onduo, o societate comercială mixtă, creată ca urmare a colaborării dintre Sanofi și Verily în domeniul diabetului zaharat. Această nouă companie va avea sediul în Kendall Square din Cambridge, SUA. Misiunea Onduo este să îmbunătățească viața persoanelor cu diabet, prin dezvoltarea unor soluții complexe care să îmbine dispozitivele, software-urile, informațiile din medicină și îngrijirea profesională astfel încât să faciliteze gestionarea mai simplă și mai inteligentă a diabetului. 
 
Sub conducerea lui Joshua Riff, M.D., M.B.A, numit Chief Executive Officer al Onduo, noua companie va valorifica experiența Verily în dezvoltarea de componente micro-electronice, analitice și software pentru bunuri de consum, cu expertiza clinică și experiența Sanofi în tratamentele inovatoare pentru persoanele care suferă de diabet. Dr. Riff se alătură Onduo după ce a colaborat anterior cu Optum, o companie de servicii medicale, parte a Grupului UnitedHealth, unde a ocupat poziția de Senior Vice-President pe segmentul de prevenție și sănătate generală. 
 
„Experiența mea ca medic și în coordonarea de inițiative adresate gestionării stării de sănătate m-au ajutat să înțeleg povara zilnică a celor care trăiesc cu diabet”, a declarat Dr. Riff, CEO Onduo. „Este incredibil de dificil pentru o persoană cu diabet să își mențină sănătatea fizică și psihică atunci când trebuie să facă față provocărilor zilnice ale diabetului, de la monitorizarea alimentației și testarea nivelului glicemiei până la nevoia de a apela activ la servicii medicale. Dorim să dezvoltăm soluții care să le permită celor care suferă de diabet să se concentreze asupra lucrurilor plăcute sau de care sunt pasionați, oferindu-le instrumentele necesare pentru a reduce această povară a gestionării diabetului”.
 
În prima etapă, activitatea Onduo se va îndrepta către comunitatea persoanelor cu diabet de tip 2, pe care să le ajute în luarea de decizii mai bune privind starea lor zilnică de sănătate, prin dezvoltarea de soluții, care variază de la îmbunătățirea terapiei la îmbunătățirea obiceiurilor comportamentale și a celor terapeutice. În timp, compania intenționează să-și extindă activitatea și către persoanele cu diabet de tip 1 și, ulterior, către acelea cu riscul de a dezvolta diabet, pentru a le ajuta să prevină mai bine declanșarea bolii.
 
„Integrarea unor intervenții multiple, precum programele de suport personalizate și dispozitivele care vin în completarea tratamentului, pot contribui la îmbunătățirea rezultatelor, ceea ce este foarte important din perspectiva pacienților, a profesioniștilor în domeniul sănătății și a întregului sistem sanitar”, a declarat Peter Guenter, Executive Vice President, Head, Global Diabetes & Cardiovascular Business Unit, Sanofi. „Noua companie, în care au investit Sanofi și Verily, va adopta o abordare mai centrată pe servicii și va susține medicii în demersurile acestora de a trata pacienții mai eficient. În afară de dezvoltarea de terapii inovatoare care să controleze diabetul, care este obiectivul cheie al Sanofi, considerăm că aceste soluții care îmbină terapiile inovatoare și serviciile reprezintă viitorul în gestionarea diabetului. Credem că prin această abordare vom ajuta societățile să facă față poverii generate de această epidemie”.
 
 
Ne unim forțele cu experți și susținători
Onduo abordează managementul diabetului din perspectiva grupurilor cointeresate, care implică în procesul de dezvoltare a produsului comunitatea persoanelor cu diabet, medicii care tratează diabetul, casele de asigurări de sănătate și profesioniștii din domeniul sănătății. Sutter Health din California de Nord și Allegheny Health Network din Pennsylvania de Vest sunt printre primele rețele de servicii medicale care colaborează cu Verily și Onduo pentru a testa platforma Onduo împreună cu cadrele medicale și pacienții cu diabet de tip 2, în practica clinică. Rețeaua non-profit Sutter Health, care include medici, spitale, centre de chirurgie ambulatorie și de specialitate, precum și alte servicii medicale, inclusiv sănătate la domiciliu și centre de primire pentru pacienți, cercetare medicală și educare, are în grijă peste 3 milioane de pacienți. Rețeaua Allegheny Health reprezintă un sistem sanitar universitar ce cuprinde opt spitale, centre de chirurgie ambulatorie, pavilioane dedicate stării generale de sănătate, un institut de cercetare și peste 1.100 de medici angajați. Premier Medical Associates, parte din rețeaua Allegheny Health, este cel mai mare ambulator medical multi-specializat din zona Greater Pittsburgh.
 
„Aceasta este o colaborare inovatoare care se extinde în întreaga arie de servicii medicale și beneficiază de o largă expertiză multidisciplinară, oferindu-ne ocazia unică de a crea instrumente și soluții ce ar putea avea un efect clinic pozitiv”, a declarat Jessica Mega, M.D., M.P.H., Chief Medical Officer Verily. „Scopul nostru este să facilităm conexiunea între furnizorii de servicii medicale și realitatea din afara cadrului clinic, precum și să ajutăm pacienții să gestioneze mai bine diabetul. Colaborările noastre cu rețele medicale precum Sutter Health și Allegheny Health vor contribui la punerea în practică a acestei viziuni”. 
 
Mai mult, Onduo discută cu grupuri de advocacy ale pacienților precum Taking Control of Your Diabetes (TCOYD) pentru a afla care este opinia lor asupra modelelor viitoare de produse.
 
„Cu Onduo, Sanofi și Verily lansează o platformă inedită și esențială pentru gestionarea diabetului”, a declarat Steven V. Edelman, M.D., fondator și director TCOYD. „Onduo este o companie axată pe îmbunătățirea rezultatelor medicale, îmbinând tehnologia și medicina. Soluțiile sale bazate pe tehnologie se aliniază la misiunea TCOYD de a responsabiliza persoanele care suferă de diabet și pe cei dragi lor să preia mai simplu și mai eficient controlul asupra diabetului. Salutăm și sprijinim eforturile Onduo și așteptăm cu nerăbdare să fim martori la progresul lor”.
 
Joshua Riff, M.D., M.B.A. desemnat în poziția de CEO Onduo
Dr. Riff este specializat în medicina de urgență. A deținut funcția de Senior Vice President al departamentului de prevenție și sănătate din cadrul Optum, divizia de servicii a United Healthcare. Anterior acestei funcții, Dr. Riff a avut funcția de director medical în cadrul Target, unde a condus planul de sănătate dedicat membrilor echipei Target și s-a ocupat cu supravegherea din punct de vedere medical a clinicilor și farmaciilor lor. Și-a obținut diploma de doctor în medicină, precum și M.B.A. în cadrul Tufts University în colaborare cu Brandeis University din Boston, Mass. După facultatea de medicină, și-a finalizat rezidențiatul în domeniul Medicină de urgență în cadrul Spitalului Johns Hopkins.
 
Despre diabet
Diabetul este o boală cronică ce presupune niveluri ridicate de glucoză în sânge cauzate de producția ineficientă sau deficitară de insulină. În 2014 se estima că 422 de milioane de persoane la nivel global aveau această boală[1]. Diabetul poate fi clasificat în două subcategorii majore, tipul 1 și tipul 2. Diabetul de tipul 1 este o boală autoimună care apare atunci când pancreasul nu mai produce insulină și astfel aceasta trebuie suplinită prin administrarea zilnică de insulină. Diabetul de tipul 2 este o boală metabolică în care organismul unei persoane produce insulină, dar nu o poate utiliza eficient. În timp, boala poate duce la complicații care pun în pericol viața pacientului precum afecțiuni ale inimii, ochilor, rinichilor și nervilor[2]. Cercetările sugerează că regimul de auto-îngrijire recomandat celor care suferă de diabet de tip 2 aflați în tratament oral necesită cel puțin două ore zilnic[3]. Povara economică la nivel global generată de diabet a fost estimată la 827 miliarde de dolari[4].
 
Despre Verily Life Sciences
Verily este o organizație de cercetare și tehnologie din domeniul științelor care se adresează vieții, centrată pe îmbunătățirea rezultatelor serviciilor medicale prin aplicarea celor mai noi progrese științifice și tehnologice problemelor majore din domeniul sănătății și biologiei. Îmbinând capabilități incomparabile în organizarea datelor și serviciilor analitice cu expertiza științifică robustă și în ingineria produselor, Verily dorește să creeze instrumente și platforme interactive prin care să obțină date mult mai exacte și detaliate privind sănătatea, pe care să le organizeze astfel încât să devină utile și ușor de pus în practică. Verily încheie parteneriate cu organizații-lider în domeniul științelor vieții, dispozitivelor medicale și guvernamentale pentru a-și valorifica expertiza și resursele specifice. Astfel de parteneriate permit o dezvoltare mult mai rapidă, progrese cu impact și implementare amplă.
 
Despre Sanofi
Sanofi, lider mondial în domeniul sănătății, descoperă, dezvoltă şi distribuie soluții terapeutice centrate pe nevoile pacienților. Grupul Sanofi este organizat în cinci unități de business: Diabetes and Cardiovascular, General Medicines and Emerging Markets, Sanofi Genzyme, Sanofi Pasteur și Merial. Sanofi este cotată la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *