free download 78 travel guides written by experts

„Sănătatea mentală a marilor conducători ai lumii” de Patrick Lemoine

Deși îi catalogăm adesea pe unii dintre conducătorii noștri drept „psihopați”, în general pe aceia recunoscuți ca dictatori, avem tendința, mai mult sau mai puțin conștientă, de a ne exonera liderii, nu de orice meteahnă, ci de orice boală mentală confirmată, de parcă, prin poziția extrem de prestigioasă și de respectabilă pe care o ocupă, ar fi cu desăvârșire scutiți de o astfel de patologie.

Sau de parcă nu ar fi posibil ca noi înșine să fi votat pentru niște persoane bolnave mental! Cum stau de fapt lucrurile?

Cu ajutorul relatărilor istoriografilor, examinând minuțios biografiile și folosindu-se de cunoștințele sale de clinician, Patrick Lemoine ne prezintă în această carte studii de caz ale unor personaje istorice marcante: de Gaulle, Hitler, Stalin, Churchill, Ioana d’Arc, Maria-Antoaneta și mulți alții, evaluându-le sănătatea mentală ca și cum ar fi trecut pragul cabinetului său.

Patrick Lemoine este psihiatru, doctor în neuroștiințe și a condus stagiile clinice de la Universitatea Claude Bernard din Lyon. A publicat numeroase lucrări despre tulburările de somn, tulburările de anxietate și dependența de medicamente.

Sanatatea mentala a marilor conducatori ai lumii

Sănătatea mentală a marilor conducători ai lumii
Patrick Lemoine
Nr. de pagini: 240
Preț: 39 ron
Traducere din franceză de Liana Haidar
Colecția PSIHOLOGIA PENTRU TOȚI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *