free download 78 travel guides written by experts

Samsung lansează platforma educațională EduPedia™

Redefinește modul în care studiezi cu ajutorul unui Samsung Smart TV

Samsung Electronics România a lansat EduPedia™, prima platformă educațională disponibilă pe Smart TV-urile Samsung cu sistem de operare Tizen, care aduce într-un singur loc o gamă variată de conținut interactiv, pentru preșcolari, elevi și studenți. Platforma EduPedia™ este o continuare a programului Manuale Digitale, lansat anul trecut și le oferă utilizatorilor de toate vârstele conținut educațional și interactiv, chiar în confortul caselor lor.

„Proiectul Manuale Digitale a fost lansat anul trecut și a fost foarte bine primit de utilizatorii români, însă acestea erau dedicate doar elevilor din clasele primare. Anul acesta, ne-am propus să extindem proiectul prin lansarea primei platforme educaționale, un proiect complex care integrează conținut interactiv, dedicat mai multor categorii de vârstă. Astfel, acum nu ne adresăm doar elevilor de clasele I și a II-a, ci și preșcolarilor, studenților și chiar adulților. Ne dorim ca fiecare dintre utilizatorii Samsung Smart TV să poată acumula cunoștințe și informații noi din diverse domenii, chiar din propria casă,” a declarat  Ana Maria Păsculescu, Head of Product Management al Diviziei Consumer Electronics, în cadrul Samsung Electronics România.


Televizorul este prima alegere a utilizatorilor din România în ceea ce privește consumul de conținut, atunci când sunt acasă, conform studiului Techonomic, un studiu realizat de Samsung Electronics Europa, anul trecut, în 18 țări europene. În plus, în 99% dintre gospodăriile din România există cel puțin un televizor. Astfel, platforma educațională Samsung EduPedia™ vine în întâmpinarea utilizatorilor pentru care televizorul reprezintă un instrument de divertisment important, oferindu-le acestora și posibilitatea de a acumula noi cunoștințe, într-un mod interactiv și atrăgător.

Conținut pentru preșcolari

Conținutul oferit de Samsung EduPedia™ pentru copiii până în șapte ani răspunde curiozităților acestora prin povești, cântecele, jocuri, fișe de colorat și desenat, totul pentru ca părinții să descopere potențialul copiilor lor, într-un mod ludic pentru cei mici.

Conținutul este adecvat pentru copiii de doi și trei ani, pentru copiii de grădiniță (de la patru la cinci ani) și pentru cei care abia acum încep școala (șase și șapte ani), înglobând cele cinci arii de dezvoltare: intelectuală, creativă, emoțională, dezvoltare fizică și dezvoltarea socială.

Manualele digitale pentru elevi

Manualele digitale lansate anul trecut au fost integrate în noua platformă. Ele sunt parcurse de către copii cu ajutorul unui profesor virtual, care îi însoțește și îi ghidează pe cei mici pe tot parcursul temelor interactive.

Platforma este ușor de utilizat pe Samsung Smart TV, urmărind câțiva pași simpli: profesorul virtual prezintă exercițiul, copilul poate mări exercițiul pe tot ecranul, copilul rezolvă exercițiul cu ajutorul profesorului, iar părinții verifică progresul copilului. Astfel, teme nu mai sunt o povară, ci dimpotrivă, un lucru așteptat cu nerăbdare de cei mici.

Școala Dacobots

În parteneriat cu dezvoltatorul local de conținut educațional, Ascendia S.A., Samsung a inclus și secțiunea Școala Dacobots, care le oferă copiiilor posibilitatea de a învăța diferite materii într-un context atractiv. Pentru fiecare domeniu, un profesor virtual sub forma unui robot va fi ghid pe tot parcursul exercițiilor interactive. Copiii descoperă tainele Matematicii, Istoriei, Științei și Sănătății în noua lume futuristă Dacobots. Alături de roboții educaționali Zalmox, HENA, G4 și Derzelis, copiii vor învăța într-un mod distractiv.

Având parte de o evaluare permanentă pentru fiecare subiect, printr-o varietate de exercitii, copiii își consolidează fără efort cunoștințele într-o manieră atractivă.

Conținut pentru licee și universități

Samsung EduPedia™ oferă conținut și pentru domeniul academic prin intermediul celor de la Khan Academy, Massachusetts Institute of Technology și Stanford eCorner.  Studenții și adulții care doresc să își extindă cunoștințele de matematică, știință, programare, istorie, artă, economie, precum și din multe alte domenii au acces la informații oferite de către unele dintre cele mai importante autorități educaționale din lume, chiar din confortul propriei case.

Platforma educațională Samsung EduPedia™ a fost dezvoltată de Samsung Electronics România, în colaborare cu Ascendia S.A. și CanteceGradinita.ro și este disponibilă gratuit, prin intermediul Smart Hub, pe televizoarele Samsung Smart din gamele 2015 și 2016.

Pentru a accesa platforma EduPedia™ de pe Samsung Smart Tv, este nevoie să se creeze un cont, iar pe baza acestuia se va genera un cod care trebuie folosit întotdeauna pentru autentificarea. Crearea contului se poate face foarte simplu, de pe pagina online: //www.samsung.com/ro/smarttv/edupedia.html.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *