free download 78 travel guides written by experts

Sambata, marea semifinala Eurovision 2009

Sambata, marea semifinala Eurovision 2009
TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional vor transmite în direct sâmbătă, 16 mai, de la ora 22.00 finala concursului Eurovision, în care România va intra pe poziţia 22.

Gazdele spectacolul vor fi doi noi prezentatori. Prima este Alsou, artista care a reprezentat Rusia la Eurovisionul din 2002, după care s-a impus la nivel internaţional prin colaborări cu Enrique Iglesias şi John Bon Jovi. Partenerul ei de scenă va fi Ivan Urgant, actor şi prezentator al mai multor emisiuni de success în Rusia. Deschiderea spectacolului va fi făcută de artiştii de la Cirque du Soleil, iar pe parcursul votării telespectatorii vor putea urmări un recital al grupului argentinian Fuerza Bruta.

Votarea va dura 15 minute, iar semnalul de începere a votării va fi dat din cosmos, mai precis de echipajul aflat pe staţia orbitală internaţională, care va participa astfel, în premieră, la concursul Eurovision.

Chiar dacă la finală participă 25 de ţări, clasamentul final va fi stabilit în urma notelor acordate de toate cele 42 de ţări participante la Eurovisionul din acest an. Aceste note vor fi alcătuite, în fiecare ţară, în proporţie de 50% în baza voturilor primite de la telespectatori şi 50% de către un juriu de specialitate.

Românii o vor putea vota pe Elena Gheorghe numai daca se află în afara ţării, mai precis în una dintre ţările participante, şi dacă vor urmări transmisia televiziunii publice din ţara respectivă.

Moscova, 15.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *