bucharest tech week 2021

Sâmbătă la CinemaTePeca, “O lacrimă de fată”, mai mult decât un film polițist

„O lacrimă de fată” (1980), în regia lui Iosif Demian, este filmul de sâmbătă, 8 iunie, la Digi24. Policier-ul, premiat pentru regie, scenariu și interpretare masculină (Dorel Vișan), depășește limitele genului pentru a spune publicului o a doua poveste, cea a complicității colective la rău.

„În O lacrimă de fată, răul nu se opreşte la conducerea de partid. O întreagă societate alege să trăiască în minciună, furt şi, în cele din urmă, crimă, în cârdăşie cu Partidul, ca să-i fie bine. Un film fără nicio iluzie, cu personaje puternice, greu de uitat, O lacrimă de fată îţi lasă un gust dur şi amar care se  simte şi dacă îl vedeţi astăzi,” arată Cristian Tudor Popescu.

Un anchetator (Dorel Vişan) şi asistentul său (George Negoescu) investighează moartea suspectă a unei tinere femei în Sălcioara, un sat de pe Valea Mureşului. Cei doi stau de vorbă cu fostul logodnic al fetei (Iustina), cu foști colegi de serviciu, cunoscuți şi săteni, interpretați de ţărani autentici, pentru a identifica circumstanțele aparentului accident.

Ancheta îi scoate la lumină pe potențialii vinovați, dar și vinovățiile până atunci ascunse.

Emisiunea CinemaTePeca este difuzată la Digi24 în fiecare sâmbătă, de la ora 21:00. Filmele prezentate în emisiune pot fi revăzute sâmbăta și duminica de la ora 6:00. Gazda cinefililor este istoricul și criticul de film Cristian Tudor Popescu. Cele mai valoroase filme ale cinematografiei românești sunt la Digi24, în fiecare weekend, la o calitate deosebită și într-o prezentare savuroasă, purtând semnătura lui Cristian Tudor Popescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *