free download 78 travel guides written by experts

Sambata, bucurestii sunt invitati sa doneze sange in Parcul Herastrau

Asociatia React si Vodafone Romania anunta organizarea unei sesiuni mobile de donare de sange sambata, 10 mai 2014, in parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), intre orele 11.00 -15.00. Aceasta sesiune face parte din caravana „O sansa pentru viata”, caravana ce va ajunge in aceasta primavara in 20 de orase din Romania.

Sangele recoltat sambata va fi folosit pentru pacientii cu arsuri grave sau cei care sunt supusi unor operatii complexe, pentru bolnavii de leucemie si pentru victimele accidentelor rutiere. In Bucuresti, doar in primele trei luni ale acestui an, au avut loc 650 de accidente rutiere soldate cu 791 de victime. Multe dintre aceste persoane au pierdut sange, necesitand astfel transfuzii. Prin cei 450 ml recoltati de la un singur donator, pana la trei victime pot fi ajutate sa se recupereze.

Toti bucurestenii care indeplinesc conditiile minime pentru a fi donator sunt asteptati sa doneze sange benevol in unitatea mobila a Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti, care va fi amplasata in parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle. Orice donator trebuie sa fie sanatos si sa indeplineasca urmatoarele conditii:
– sa aiba varsta cuprinsa in intervalul 18-60 ani
– greutate 50 – 100kg femeile si 60 – 100kg barbatii
– trebuie sa nu fi suferit in ultimele luni interventii stomatologice sau chirurgicale
– sa nu aiba/nu fi avut urmatoarele boli: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii,
– femeile sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala.

Inainte de donare se recomanda consumarea unei cani cu ceai sau cafea, un mic dejun putin consistent (legume, fructe dar fara multe proteine si grasimi). Nu se fumeaza inainte si dupa donare cu o ora.

In urma donarii, sangele donatorului este improspatat, imunitatea organismului creste, riscurile de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

Mai multe informatii despre donarea de sange gasiti pe www.pentruviata.org.

Ofera o sansa pentru viata! Doneaza sange!

Programul de donare de sange “O sansa pentru viata” derulat de Asociatia React si Vodafone Romania a fost lansat in mai 2008 cu scopul de a imbunatati sistemul transfuzional romanesc. Pana in prezent, in cadrul programului au fost recoltati mai mult de 50.000 de litri de sange care au salvat peste 150.000 de vieti omenesti. De asemenea, in anul 2010, Vodafone Romania a donat Centrului de Transfuzii Bucuresti o autosanitara complet echipata, iar in 2012 si 2013 au fost renovate parterul si etajul I al Centrului de Transfuzii Bucuresti. Investitia totala in programul “O sansa pentru viata” este de peste 300.000 de Euro.

Bucuresti, 09.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *