metalshow

Salvati Copiii organizeaza, pentru al 14-lea an consecutiv, Festivalul Brazilor de Craciun

Salvați Copiii România a dat startul înscrierilor pentru cea de-a 14 ediție a Festivalului Brazilor de Crãciun, continuând astfel tradiția organizãrii celui mai mare eveniment anual de strângere de fonduri din România. Toate sumele obținute de pe urma evenimentului sunt destinate finanțãrii programelor noastre educaționale, în vederea asigurãrii accesului la educație a copiilor proveniți din medii defavorizate.

Pânã acum, grație Festivalului Brazilor de Crãciun, organizația Salvați Copiii a reuºit strângerea a circa 3 milioane de euro, utilizați pentru asistarea a aproape 20.000 de beneficiari, prin (re)integrarea școlarã a copiilor nevoiți sã munceascã și facilitarea accesului la educație și prevenirea abandonului școlar în rândul celor din comunitãțile defavorizate. Programele educaționale pe care le desfãșurãm pornesc de la nevoi clare, puse în evidențã de statisticile oficiale. Câteva dintre aceste cifre, pe scurt:
・ 387.000 de copii cu vârste cuprinse între 3 ºi 17 ani, reprezentând 12% din totalul populației din aceastã grupã de vârstã, nu sunt înscriși în nicio formã de învãțãmânt.
・ Existã, în țara noastrã, între 81.500 (estimãri oficiale) și 350.000 (estimãrile mediului ONG) de copii ai cãror pãrinți muncesc în strãinãtate.
・ Unul din zece copii trãiește în gospodãrii în care nicio persoanã nu are un loc de muncã.

„Le mulþumim tuturor celor care au ne-au sprijinit în cadrul edițiilor anterioare și invitãm companiile interesate de investiția în viitorul acestor copii sã ni se alãture și anul acesta. Este o galã caritabilã – fanion, în care mondenul, luxul, se îmbinã cu o cauzã cu greutate, cãreia încercãm, inclusiv pe aceastã cale, sã-i gãsim rezolvare”, a declarat Preºedintele Executiv al Salvaþi Copiii România, Gabriela Alexandrescu.

Anul acesta, festivalul are o identitate vizuală nouă, ce amintește de ilustrațiile cu alfabetul limbii române din vechiul abecedar. În cuvintele lui Mihai Pascu, director de creație în cadrul eventures, agenția care a conceput noul vizual, „am folosit aceste imagini ca simbol pentru educația primară, de bază, la care orice copil din România anului 2014 ar trebui să aibă acces. Realitatea ne arată că, deși pentru majoritatea copiilor educația reprezintă o garanție, în țară încă există mii de copii pentru care mersul la școală este un deziderat, și nu o certitudine. Vrem să atragem atenția asupra faptului că dreptul la educație este al tuturor copiilor, indiferent de condiția socială, că școala nu este și nu trebuie să fie un privilegiu și că organizația Salvați Copiii este aici ca să ofere șansele la învățătură cuvenite”.

Atracția principală a calendarului social de iarnă, Festivalul Brazilor de Crăciun reunește la fiecare ediție cei mai influenți antreprenori, oameni de business și de media, în scopul strângerii de fonduri pentru sprijinirea proiectelor educaționale ale Salvaţi Copiii România. Evenimentul este organizat sub forma unei licitații speciale de brazi de Crăciun, concepuți exclusiv pentru această ocazie de unii dintre cei mai cunoscuţi designeri din țară. Creatorii confirmați pentru acest an sunt Doina Levintza, Lena Criveanu, Stephan Pelger, Iris Șerban, Rhea Costa, Malvina Cervenschi, Mihnea Ghilduș (pentru DIZAINAR), Carmen Ormenişan, Anca Fetcu (pentru Bucharest Design Center), Ramona Filip, Laura8, Anca Lungu, Alexandru Ghilduș, Irina Neacșu, Andreea Bădală (pentru Murmur). Anul trecut, brazii au fost licitați cu sume cuprinse între 700 și 6.300 de euro (foto).

Conferința de presã va avea loc în data de 19 noiembrie, iar gala propriu-zisã, în seara zilei de 4 decembrie, gazdã urmând sã fie, în ambele cazuri, elegantul complex Stejarii Country Club.

Pânã atunci, vã stãm la dispoziție pentru orice întrebãri, studii de caz ale copiilor asistați prin intermediul fondurilor strânse sau interviuri cu reprezentanții organizației noastre, cu membri ai comitetului de organizare (Andi Moisescu, Andreea Raicu, Amalia Nãstase, Corina Bârlãdeanu, Ioana Iordache, Liviu Sfrija, Tereza Munteanu) sau cu designerii care ni s-au alãturat anul acesta.

Bucuresti, 05.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *