Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Salvati Copiii a deschis un nou centru educational pentru copiii defavorizati din capitala

În 2009-2010, peste 350 de copii săraci şi familiile lor vor beneficia de serviciile celui mai nou centru Salvaţi Copiii

Organizaţia Salvaţi Copiii România a inaugurat cel de-al 18-lea Centru Educaţional din ţară, iniţiativă realizată datorită fondurilor obţinute în cadrul ediţiei 2008 a Festivalului Brazilor de Crăciun. Aflat în incinta Şcolii nr. 26 din Bucureşti, noul centru are drept principal obiectiv reintegrarea şcolară şi socială a copiilor exploataţi prin muncă, precum şi prevenirea abandonului şcolar. Peste 350 de copii săraci şi familiile lor vor beneficia de serviciile centrului în primul an de activitate.

La nivelul capitalei, au fost identificaţi aproximativ 1200 de copii şi tineri care trăiesc sau muncesc pe stradă, 48% dintre ei fiind minori. Mai mult, doar un procent de 11% dintre aceştia frecventează şcoala.1 Programele noului centru inaugurat de Salvaţi Copiii vizează reintegrarea şcolară şi socială a acestora, dar şi a altor copii din comunităţile defavorizate din Bucureşti.

Centrul situat în incinta Şcolii nr. 26, în zona Lizeanu – Moşilor, îşi propune să ajute copiii provenind din familii foarte sărace, cu probleme sociale extrem de grave, care au abandonat şcoala pentru a presta diverse munci în schimbul unor sume derizorii.

Unii dintre copii nu au fost înscrişi niciodată la şcoală sau nu au acte de identitate, din această cauză familiile lor fiind în imposibilitatea de a beneficia de drepturile care le sunt asigurate, precum venitul minim garantat sau înscrierea la un medic de familie.

„Sprijinul acordat de toţi susţinătorii Festivalului Brazilor de Crăciun a contribuit foarte mult la dezvoltarea proiectelor sociale şi educaţionale pentru copiii defavorizaţi din întreaga ţară. Prin inaugurarea acestui nou centru in Bucureşti ne dorim să ajutăm cât mai mulţi copii defavorizaţi să se dezvolte armonios, oferindu-le şansa de a studia ca orice alt copil de vârsta lor. Programul se adresează în special copiilor din comunităţi foarte sărace, care nu îşi pot permite să acopere cheltuielile legate de frecventarea şcolii. Plănuim ca şi anul viitor, în urma fondurilor strânse la Festivalul Brazilor de Crăciun 2009, sa putem inaugura noi centre pentru copiii aflaţi în situaţii dificile.”, declară Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

La evenimentul de inaugurare a noului amplasament au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale din Bucureşti, ai organizaţiei Salvaţi Copiii, precum şi Otilia Bădescu, campioană europeană la tenis de masă şi voluntar al centrului Salvaţi Copiii.

“Salvaţi Copiii este o organizaţie recunoscută pentru iniţiativele şi programele sale de promovare a drepturilor copiilor, protecţie socială, dar şi pentru eforturile de a trage un semnal de alarmă asupra problemelor cu care se confruntă familiile sărace din România şi efectele pe care situaţia materială precară o are asupra dezvoltării copiilor. Am dorit să devin voluntar pentru a mă implica activ în acţiunile Salvaţi Copiii şi pentru a duce mai departe mesajul acestei instituţii ”, a declarat Otilia Bădescu.

Centrul Educaţional din incinta Şcolii Nr. 26 din Bucureşti se alătură celor 17 centre deja existente în oraşele Bucureşti Iaşi, Reşiţa, Timişoara, Târgovişte, Cluj, Craiova, Târgu Mureş, Bistriţa, Focşani, Petrila, Constanţa, Braşov şi Topoloveni unde Salvaţi Copiii România dezvoltă în prezent programe de reintegrare socială şi şcolară a copiilor exploataţi economic.

Salvaţi Copiii intenţionează să continue aceste programe şi în 2010, dorind ca anul viitor să ajute peste 3000 de copii şi familiile acestora cu ajutorul fondurilor strânse la gala Festivalului Brazilor de Crăciun.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

– Ana Dumitru, Salvaţi Copiii România, Tel.: 021.316.61.76, Mobil: 0740.100.509, E-mail: ana.dumitru@salvaticopiii.ro.

– Liliana Bibac, Coordonator Proiect, Tel: 021.316.61.76. Mobil: 0741 933 599, E-mail: liliana_bibac@salvaticopiii.ro

– Elena Dumitraşcu, Pleon Graffiti, Tel.: 021.316.02.00, Mobil: 0724.303.815, E-mail: elena.dumitrascu@pleon.ro

1 Evaluare realizată de Salvaţi Copiii cu ajutorul asistenţilor stradali ai organizaţiei şi ai DGASPC-urilor din Bucureşti în octombrie 2008.

Bucuresti, 10.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *