creative night talks
Shadow

Saint-Gobain România susține „Casa Eficientă Energetic”, programul ce va fi lansat public în data de 15 septembrie

Saint-Gobain România își confirmă rolul de promotor al acțiunilor de reducere a impactului sectorului construcțiilor asupra mediului înconjurător și susține programul “Casa Eficientă Energetic”, primul program guvernamental de finanțare a creșterii eficienței energetice a caselor uni-familiale.

În această primăvară, specialiștii Saint-Gobain în domeniul eficienței energetice și-au oferit expertiza în realizarea Ghidului programului, o contribuție strategică pentru acest proiect al cărui buget total este de 429 de milioane de lei și care va genera pe piața eficienței energetice o creștere estimată la 200 milioane de Euro pentru următorii 2 ani.

casa eficienta energetic

Programul vizează aproximativ 9000 de proprietari de locuinţe unifamiliale din România, ce își vor putea eficientiza energetic locuințele. Aceștia pot beneficia de o primă energetică în valoare de maximum 70.000 de lei, iar finanțarea nerambursabilă decontează maximum 60% din costul unor astfel de lucrări, în funcţie de nivelul de performanţă energetică atins, dar nu mai mult de suma anterior menționată.

„Astăzi, mai mult ca oricând, credem în importanța cercetării și inovației ca soluție fundamentală pentru provocările critice ale prezentului: dezvoltare economică durabilă, eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător. Astfel, la Saint-Gobain creăm produse și soluții care contribuie la îmbunătățirea eficienţei energetice a clădirilor, folosind tehnologii de reducere a emisiilor de carbon, contribuind astfel la construirea clădirilor ecologice ale orașelor viitorului. Pe plan local, Saint-Gobain nu este doar un important furnizor de soluţii care îmbunătăţesc eficiența energetică a clădirilor, ci se implică activ în demersurile relevante care pot aduce o schimbare. În calitate de membru fondator al ROENEF – Asociația Română pentru Eficiență Energetică, Saint-Gobain România a susținut încă de la început programul “Casa Eficientă Energetic”, iar colegii noștri s-au implicat activ în acest demers, cu angajament și profesionalism.” declară Ovidiu Păscuțiu, CEO al Grupului Saint-Gobain în România.

Prin intermediul Saint-Gobain BUILDING GLASS, PIETTA GLASS WORKING, ISOVER, RIGIPS, WEBER și PAM, oferim soluții performante pentru case și clădiri eficiente energetic, contribuind astfel atât la confortul sporit al oamenilor, cât și la protejarea planetei: soluţii de izolare la interior sau la exterior, de la cele fonice la cele termice, aplicabile în toate tipurile de proiecte, soluţii pentru lucrări de faţadă sau acoperiş, produse şi tubulatură de interior sau exterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *