Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Saga coreeana continua la TVR 1: „Copacul cu radacini adanci”

Din 28 iunie, o nouă producţie din seria Legendele palatului

La fel ca şi anul trecut, şi în această vară TVR 1 continuă seria filmelor coreene difuzate în premieră. De joi, 28 iunie, orele 17.40 şi 18.20, fanii serialelor coreene au o nouă producţie cu temă istorică: Legendele palatului: Copacul cu rădăcini adânci.

Ecranizarea după romanul cu acelaşi nume de Lee Jung Myung este o producţie nouă, fiind finalizată în 2011 şi are 24 de episoade a câte 60 de minute fiecare. În fiecare zi de luni până vineri, telespectatorii TVR 1 vor putea urmări două episoade din Legendele palatului: Copacul cu rădăcini adânci, de la 17.40 şi de la 18.20.

Noua serie este plasată în Coreea anului 1418, perioada dinastiei Joseon, în timpul regelui Sejong, singurul rege al dinastiei care, numit şi „cel Mare”, este considerat drept una dintre cele mai importante personalităţi din istoria Coreei.

Punctul de pornire a acţiunii sunt crimele comise asupra învăţaţilor din Jiphyeonjeon sau Sala merituoşilor, din Palatul Gyeongbok, cu 7 zile înainte de proclamarea limbii oficiale coreene, Hangul, instituită de Sejong. Învăţaţii Jiphyeonjeon au fost aleşi de rege şi au avut diverse îndatoriri, cea mai cunoscută fiind crearea compilaţiei Hunminjeongeum, prin care sistemul Hangul a fost formulat întâia oară. Kang Chae Yoon, fost sclav devenit soldat, este însărcinat cu investigarea crimelor. Serialul se concentrează şi pe crearea limbii coreene, acesta fiind unul dintre elementele de bază ale noii producţii. So-yi, o tânără doamnă de la curtea regală, este un alt personaj principal al serialului, care-l ajută pe regele Sejong în crearea limbii. O traumă din copilărie o lasă fără grai, dar lucrând alături de rege îşi recapătă treptat vocea.

De numele regelui Sejong sunt legate mai multe acţiuni de modernizare a statului coreean şi de dezvoltare ale tehnicilor militare, menite să ajute armata acelor vremuri în lupta pe mare cu piraţii japonezi. Dezvoltarea artelor, a ştiinţei, cu ajutorul unui mare inventator al acelor vremuri-Jang, un om de origine umilă, au fost de asemenea constante ale luptei regelui Sejong pentru modernizarea ţării. Printre invenţiile şi reformele din epocă se pot aminti: pluviometrul, reformarea calendarului coreean, care permitea stabilirea eclipselor solare şi lunare, primele tratate de medicină tradiţională, folosirea alfabetului fonetic hang în scris, care a contribuit la alfabetizarea oamenilor din clasele de jos ş.a.

Serialele sud-coreene la TVR 1

Legendele palatului: Copacul cu rădăcini adânci este ce-a de-a cincispre producţie coreeană pe care TVR 1 o oferă telespectatorilor săi. Ea continuă seria Legendele Palatului, din care telespectatorii TVR 1 au mai urmărit: Legenda cavalerului rătăcitor şi a frumoasei Rază-de-Lună, Legendele palatului: doctorul Hur Jun, Legendele palatului: prinţul Jumong, Legendele palatului: Concubina regelui, Legendele palatului: Kim Suro, regele de fier, Legendele palatului: Negustorul Lim Sang-ok, Legendele palatului: Tărâmul dintre vânturi, Legendele palatului: Regele Geunchogo.

Bucuresti, 26.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *